Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"AlphaTauri" komanda atklāj, kādus zaudējumus nes katrs nenotikušais F1 posms

Juris Grīns
Juris Grīns

"AlphaTauri" komanda atklāj, kādus zaudējumus nes katrs nenotikušais F1 posms
Foto: Scuderia Toro Rosso

"Formula 1" komandas "AlphaTauri" vadītājs Francs Tosts paziņojis, ka katrs nenotikušais pasaules čempionāta posms viņa vienībai izmaksā aptuveni divus miljonus eiro.

"Covid-19" pandēmijas dēļ ienākumus negūst neviena no F1 komandām, un nav noslēpums, ka mazās vienības no tā cieš visvairāk. Pastāv prognozes, ka vairākām komandām krīzi pat varētu neizdoties pārvarēt.

Tosts jau uzdevis savai grāmatvedības nodaļai aprēķināt, kādus zaudējumus nes katras nenotikušās F1 pasaules čempionāta sacīkstes, un atzinis, ka katrs posms, kas netiek aizvadīts, ieplēš pamatīgu robu "AlphaTauri" budžetā.

"Līgumi ir sastādīti tā, ka, ja sacīkstes nenotiek, mēs zaudējam tieši proporcionālus līdzekļus," viņš skaidro. "Ja mēs nepiedalāmies kādā posmā, tas mums izmaksā pusotru līdz divus miljonus eiro."

Tosts uzskata, ka krīze ir pārvarama, ja tā būs īstermiņa, taču lielas problēmas komandām radīsies, ja sacīkstes neatsāksies arī vasarā.

"Ja mēs nesāksim sezonu jūlijā, situācija kļūs ļoti kritiska," viņš neslēpj. "Būs ļoti kritiski apstākļi, ja šogad vispār nekas nenotiks. Ja nebūs nekādu ienākumu, ekonomiskajā ziņā tā būs katastrofa."

Kā zināms, ar nosaukumu "AlphaTauri" šogad sacīkstēs mārketinga nolūku dēļ plānojusi startēt kompānijai "Red Bull" piederošā otrā komanda, kas līdz šim bija pazīstama kā "Toro Rosso".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...