Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Par finanšu noziegumiem arestēts "Renault" boss

Juris Grīns
Juris Grīns

Par finanšu noziegumiem arestēts "Renault" boss
Karloss Gosns. Foto: Renault F1 Team

Japānā ticis arestēts Karloss Gosns, kuram savulaik bija lielākā teikšana pie tā, lai "Renault" komanda atgrieztos "Formulā 1".

Gosns piedzima Brazīlijā, bet viņam ir libāniešu un francūžu saknes. Šobrīd viņš ir kompāniju "Renault" un "Nissan" priekšsēdētājs, taču paredzams, ka jau šonedēļ šo amatu būs spiests atstāt.

64 gadus vecais Gosns tiek uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem vadītājiem auto industrijā, jau gadiem viņš pazīstams kā cilvēks, kurš spēj veiksmīgi samazināt tēriņus un nīkuļojošus uzņēmumus padarīt par atkal pelnošiem.
Gosns arī cieši saistīts ar "Renault" F1 komandu, jo "Renault Sport" prezidents Žeroms Stols ir tieši pakļauts viņam.

Gosns ir arestēts, jo viņu tur aizdomās par uzņēmuma aktīvu ļaunprātīgu izmantošanu, kā arī savu ienākumu nepatiesu uzrādīšanu.

Savas karjeras pirmos 18 gadus Gosns nostrādāja kompānijā "Michelin", pārstāvot to dažādās nodaļās, valstīs un amatos. 1996. gadā viņu pieņēma darbā "Renault" rūpnīca, Gosnam sākotnēji kļūstot par pārdošanas daļas viceprezidentu, un jau nākamajā gadā viņa veiktā radikālā restrukturizācija atgrieza kompāniju pie peļņas.

Kad "Renault" 2016. gadā atgriezās F1 pasaules čempionātā rūpnīcas komandas statusā, tas notika lielā mērā tieši pateicoties Gosnam, jo viņš personīgi ļoti atbalstīja šo projektu. Tiek ziņots, ka viņa apcietināšana īstermiņā un komandu iespaidu neatstās.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja