Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Miks Šūmahers vēl vismaz gadu nedrīkstēs startēt F1 sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Miks Šūmahers vēl vismaz gadu nedrīkstēs startēt F1 sacīkstēs
Miks Šūmahers "Formulā 2". Foto: Motorsport.com

Lai gan daudzi cerēja uz Mika Šūmahera debiju F1 pasaules čempionātā jau nākamsezon, viņam vēl nepietiks Superlicences punktu, lai to varētu darīt. Paredzams, ka vācietis "Formulā 1" debitēs 2021. gadā, kad sāksies čempionāta jaunā ēra.

Šo sezonu autosportā Šūmahers uzsāka ar 50 Superlicences punktiem, kas ir par desmit vairāk nekā nepieciešams sakrāt pēdējo trīs sezonu laikā, lai sportists drīkstētu startēt F1 sacīkstēs. Tiesa, 20 punkti, kas tika izcīnīti par gūtām otrajām vietām 2016. gada sezonā Vācijas F4 un Itālijas F4 seriālos, 2020. gadā automātiski dzēsīsies.

2017. gadā, aizvadot pirmo sezonu Eiropas F3 čempionātā, Šūmahers Superlicences punktus neguva, jo palika divpadsmitais, bet 2018. gadā tajā pašā seriālā izcīnīja titulu. Nākamgad viņa kontā līdz ar to būs tikai 30 Superlicences punkti.

Lai tiktu pie vēl desmit, šogad viņam būtu jāizcīna kāda no pirmajām sešām vietām "Formula 2" kopvērtējumā, bet posmu pirms sezonas beigām viņš atrodas tikai 12. pozīcijā, un to izdarīt nav iespējams. Tas nozīmē, ka nākamgad viņam jebkurā gadījumā jāpaliek F2 seriālā, ar mērķi tikt augstāk, kas 2021. gadā garantētu iespēju startēt F1.

Kā zināms, Šūmaheru pirms kāda laika savā paspārnē uzņēma "Ferrari", iekļaujot viņu savā jauno pilotu programmā. Līdz ar to ir ļoti iespējams, ka savu F1 karjeru viņš sāks "Alfa Romeo" vai pat "Ferrari" sastāvā.

Izmantotie resursi:
Autoweek | Car Culture, Car Reviews, Car...

     [+] [-]

, 2019-10-22 17:21, pirms 5 gadiem
cik miljonus $$$ maksā 1 superlicences punkts un tā reiz 10