Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vandūrns karjeru varētu turpināt "Ferrari" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Vandūrns karjeru varētu turpināt "Ferrari" komandā
Stofels Vandūrns. Foto: McLaren

Tagadējam "McLaren" pilotam Stofelam Vandūrnam visticamāk neizdosies nodrošināt iespēju arī 2019. gadā startēt "Formulā 1", taču no čempionāta viņš varētu neaiziet pavisam, kļūstot par "Ferrari" vienības rezervistu.

Neoficiāli zināms, ka tagadējais "Ferrari" rezerves pilots Daņils Kvjats nākamgad atgriezīsies sacīkstēs, startējot "Toro Rosso" komandā, un paziņojums par to gaidāms Krievijas "Grand Prix" nedēļas nogalē.

Beļģu laikraksts "La Dernière Heure" ieguvis informāciju, ka galvenais kandidāts uz Kvjata vietu "Ferrari" ir tieši Vandūrns. Tādā gadījumā viņam nākamgad būtu iespēja strādāt simulatorā un piedalīties testu braucienos, kā arī aizstāt Sebastianu Fetelu vai Šarlu Leklēru, ja tāda nepieciešamība rastos.

Tikmēr divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso norāda, ka Vandūrns ir viens no viņa spēcīgākajiem komandas biedriem, tādēļ būtu pelnījis iespēju startēt sacensībās.

"Ja redzējāt manus iepriekšējos komandas biedrus, viņi atpalika daudz vairāk nekā Stofels," saka Alonso. "2014. gadā Kimi Raikonens bija 0.6 vai 0.7 sekundes aplī lēnāks par mani katrā trasē. Šobrīd Stofels atpaliek mazāk. Viņš ieradās "Formulā 1" un bija spiests braukt ar sarežģītu mašīnu un arī šogad grūtības turpinās. Tomēr viņš ir labs pilots un būtu ļoti tuvu man, ja mašīna būtu normāla."

Vandūrns atzīst, ka nākamgad visdrīzāk nestartēs F1 sacīkstēs, taču atzīst, ka vilinoši ir arī citi čempionāti.

"Pastāv maza varbūtība, bet iespējas ir ļoti, ļoti mazas," neslēpj Vandūrns. "Pēdējo nedēļu laikā situācija pilotu tirgū ir pamatīgi mainījusies, lai arī viss vēl nav izlemts. Katrā gadījumā es skatos arī uz citurieni un ceru, ka drīz manā kabatā būs līgums. Ir arī citi čempionāti, kur līmenis ir ļoti augsts un ir daudzi cilvēki, kuri aizvien tic manam talantam. Es aizvien gribu uzvarēt sacīkstēs un izcīnīt titulus."

Vandūrnam pašlaik ir 26 gadi. 2015. gadā viņš kļuva par GP2 (tagad F2 čempionāts) čempionu, kas ir ļoti augsts un prestižs sasniegums zemāko formulu klašu kategorijā.

Izmantotie resursi:
thejudge13 | F1: Daily International News...

     [+] [-]

, 2018-09-21 16:05, pirms 6 gadiem
Lielīgais spānis varēja arī pieminēt, ka 2014g. formula konkrēti bija būvēt priekš Alonso braukšanas stila. Ar ko Kimi nu nekādi nevarēja braukt tā kā viņš to gribētu.
Lai viņš labāk pastāsta kā rookie Hamiltons par viņu bija ātrāks un līdz ar to viņa raudāšana un čīkstēšana komandai par to liedza iegūt titulu!