Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" boss: "Ir jāmaina trases, nevis F1 noteikumi"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" boss: "Ir jāmaina trases, nevis F1 noteikumi"
Foto: Renault F1 Team

"Renault" F1 komandas vadītājs Sirils Abitebouls uzskata, ka spraigu notikumu vairošana čempionātā būtu drīzāk iespējama, ja tiktu veiktas izmaiņas trašu konfigurācijās nevis domāts par tehnisko noteikumu nemitīgu mainīšanu.

Uz nākamo gadu nav plānotas lielas pārmaiņas noteikumos, taču 2021. gadā tiks ieviesti pavisam savādāki tehniskie noteikumi, ar kuru palīdzību tiek cerēts gan samazināt komandu tēriņus, gan vairot aizraujošas cīņas sacīkšu laikā.

"Es domāju, ka mums vairāk būtu jādomā par trašu pārveidošanu," sacīja Abitebouls. "Es ne tik ļoti gribu, lai inženierijas nozare tiktu izmantota tehnisko noteikumu īstenošanā, bet vairāk trašu konfigurāciju veidošanā. Labāk būtu investēt tur nekā 20 mašīnām, kam katru gadu jābūt savādākām. Es viņu vietā katrā trasē mainītu kādu vienu vai divus līkumus. Tas būtu daudz taupīgāk un arī dotu lielāku labumu."

Pēc Francijā "Grand Prix" izcīņas, kas atgriezusies Pola Rikāra trasē, daudzi bija sašutuši par tik garlaicīgām sacīkstēm. Abitebouls domā, ka, komandām apvienojoties, varētu tikt radītas daudz interesantākas trašu versijas.

"Pēc finiša bija daudz kritikas, jo sacensības pārvērtās braukšanā vienam aiz otra," atzīst Abitebouls. "Mēs sacīkšu beigu daļā centāmies visu padarīt nedaudz interesantāku, bet par to tikām sodīti. Tas, kas būtu jādara, vajadzētu veikt vairākas simulācijas, izmēģinot dažādas trases konfigurācijas, lai noteiktu interesantāko. Man patiktu, ja komandas sanāktu kopā ar saviem risinājumiem, kā uzlabot trases. Ja desmit komandas apvienotos, lai uzlabotu trases, esmu drošs, ka rezultāts būtu fantastisks. Un mums nav jāgaida 2021. gads, lai to izdarītu. To varētu paveikt jau nākamgad."

Izmantotie resursi:
F1 News and Results | Latest 2019 Formula 1...