Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" izsaka Rikjardo vilinošu piedāvājumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" izsaka Rikjardo vilinošu piedāvājumu
Daniels Rikjardo
Foto: AFP/Scanpix

F1 komanda "McLaren" ir piedāvājusi austrāliešu pilotam Danielam Rikjardo iespēju startēt tās sastāvā 2019. gada sezonā, algā piedāvājot visai iespaidīgu naudas summu - 20 miljonus ASV dolāru. Šobrīd Rikjardo gada laikā nopelna aptuveni trīsreiz mazāk.

Rikjardo ilgstoši kavējas pagarināt piedāvāto līgumu ar "Red Bull", un patiesi iemesli tam nav precīzi zināmi. Iespējams, sportists vēlas startēt kādā no spēcīgākajām šī brīža komandām, "Mercedes" vai "Ferrari", bet, iespējams, viņu neapmierina pašreizējais atalgojums vai citas nianses, par ko publiski daudz netiek runāts.

Pagājušās nedēļas nogalē "McLaren" pilots Fernando Alonso uzvarēja Lemānas 24 stundu sacīkstēs, līdz ar to spānis ieguvis jau divus no trim nepieciešamajiem kausiem, lai sasniegto prestižo "Triple Crown" titulu. Visā vēsturē tas izdevies tikai vienam sportistam, bet Alonso līdz tam vēl nepieciešams uzvarēt "Indy 500" sacensībās. Ļoti iespējams, nākamgad viņš līdz ar to startēs "IndyCar" čempionātā.

Tas nostādītu "McLaren" sarežģītā situācijā, jo komandai būtu nepieciešams augsta līmeņa līderis, bet Stofels Vandūrns šobrīd vēl šādam statusam diez vai atbilst. Komanda līdz ar to piedāvājusi sadarbību Rikjardo, solot arī ļoti pieklājīgi to atlīdzināt. Tādā gadījumā viņš kļūtu par vienu no vislabāk apmaksātajiem braucējiem "Formulā 1", taču sportists atbildi vēl nav sniedzis.

"Daniels šobrīd ir pilotu tirgus karalis," atzīst "Red Bull" konsultants Helmuts Marko. "Ik nedēļu "McLaren" viņam sola arvien lielāku naudu, bet arī daži cilvēki no "Mercedes" ļoti vēlas, lai viņš pievienotos viņu komandai. Arī mēs viņu gribam paturēt, un Daniels to zina. Kāpēc, lai viņš ietu uz "Mercedes" vai "Ferrari"? Lai kļūtu tur par otro numuru? Pie mums viņam ir līdzvērtīgas iespējas, tāds pats aprīkojums kā otram pilotam un nav komandas pavēļu. Domāju, ka arī to viņš saprot."

Izmantotie resursi:
F1Today.net

     [+] [-]

, 2018-06-21 15:38, pirms 6 gadiem
Man patik, ka tiek pienemts, ka vins butu otrais nummurs mersos un ferrari.

     [+] [-]

, 2018-06-21 15:43, pirms 6 gadiem
karliss rakstīja: Man patik, ka tiek pienemts, ka vins butu otrais nummurs mersos un ferrari.
Vienreiz jau atnākot pie Fetela uz komandu viņš viņu pārspēja. Kāpēc lai vēsture neatkārtotos?

     [+] [-]

, 2018-06-21 15:59, pirms 6 gadiem
jābūt diezgan lielam idiotam viņām , lai viņš aizietu uz Makiem un pertos pa peletona vidusdaļu

     [+] [-]

, 2018-06-21 17:10, pirms 6 gadiem
Gan jau McLaren tiks ara no bedres, nauda ir un tagad saprasts ka problēma nebija Honda, bet mašīnā.
Uz Mercedes viņš neies, jo tur melnis karalis, pie Ferrari ari ne kamēr tur Fetels.
Red Bull nākošgad var gadīties McLaren vieta, jo pariet uz Honda motoriem, ka ari baumo par Adriana Ņūvija aiziešanu, tā tad nebūs kas taisa super bolīdu un adaptējas pie jauna motora.

     [+] [-]

, 2018-06-22 11:19, pirms 6 gadiem
Zombijs rakstīja: Gan jau McLaren tiks ara no bedres, nauda ir un tagad saprasts ka problēma nebija Honda, bet mašīnā.
Uz Mercedes viņš neies, jo tur melnis karalis, pie Ferrari ari ne kamēr tur Fetels.
Red Bull nākošgad var gadīties McLaren vieta, jo pariet uz Honda motoriem, ka ari baumo par Adriana Ņūvija aiziešanu, tā tad nebūs kas taisa super bolīdu un adaptējas pie jauna motora.
Honda motori ir progresējuši, bet pāris gadus atpakaļ tie bija McLaren neveiksmu cēlonis! Komanda, kura visu laiku bija spējusi uztaisīt konkurētspējīgu auto pēkšņi to vairs nespēj? Tā nevar būt!
Šogad savukārt jāpietrinas Renault motoram, viss nenotiek tik vienkārši, ka tagad paņemam labāko motoru, Ņuviju un uzvaram Williams redz ka nesanāk pagaidām, kaut viņiem ir Mercedes motors, inženieri jau ar nav sliktākie viņiem.