Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Laudas ārsts: "Jau kādu laiku bija skaidrs, ka viņš neizveseļosies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Laudas ārsts: "Jau kādu laiku bija skaidrs, ka viņš neizveseļosies"
Nikijs Lauda. Foto: Motorsport.com

"Formula 1" leģendu Nikiju Laudu ārstējošais ārsts šodien žurnālistiem atzina, ka jau kādu laiku bijis skaidrs, ka austrietis neatveseļosies. Jau ziņots, ka Lauda no dzīves aizgāja naktī no pirmdienas uz otrdienu, būdams 70 gadus vecs.

Laudas veselības problēmas sākās pagājušajā vasarā, kad uz vairākiem mēnešiem viņš nokļuva slimnīcā, lai gan pirms tam klātienē apmeklēja "Grand Prix" posmus, strādāja "Mercedes" komandā par vienu no vadītājiem, tāpat bieži bija redzams TV ekrānos, sniedzot savu vērtējumu par F1 pasaules čempionātā notiekošajiem procesiem. Diemžēl viņa veselību piemeklēja arvien jaunas likstas un pēdējās nedēļās tā atkal pasliktinājās.

"Tas ir ilgs process, kura rezultātā pacients devās mūžībā," intervijā ar Austrijas ziņu aģentūru sacīja Laudu ārstējošais ārsts Valters Klepetko. "Nikijs Lauda cīnījās. Viņš bija liels vīrs. Tomēr jau kādu laiku bija skaidrs, ka mēs viņam nevarēsim palīdzēt atgriezties sacīkšu trasēs."

Lai gan Lauda bija cienījamā vecumā, viņa nāve ir šokējusi autosporta pasauli.

"Nikijs vienmēr paliks šī sporta viena no lielākajām leģendām - viņš sevī iemiesoja varonību, cilvēcību un godīgumu gan pie sacīkšu auto stūres, gan pārējā laikā," saka "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs. "Viņa aiziešana atstāj tukšumu "Formulā 1"."

Savā F1 sportista karjerā Lauda trīsreiz kļuva par čempionu, bet nokļūšana uz starta savulaik viņam nebūt nebija viegla - bankā pat tika ņemts aizņēmums, lai samaksātu par iespēju piedalīties pirmajās sacīkstēs. Vēlāk Lauda kļuva arī par veiksmīgu uzņēmēju un izveidoja savu aviokompāniju "Lauda Air". Laudas bagātība, atsaucoties uz "Celebrity Net Worth" datiem, tiek lēsta 100 miljonu ASV dolāru apmērā.

Izmantotie resursi:
Latest News | UK News, Football News and Celeb...