Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "F1 pilotiem nevajag dopingu, jo nav lielas slodzes"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "F1 pilotiem nevajag dopingu, jo nav lielas slodzes"
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Pieckārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons uzskata, ka mūsdienās "Formula 1" mašīnas pilotēt kļuvis fiziski pārāk viegli, un viņš cer, ka tas mainīsies jau 2021. gadā, kad spēkā stāsies jaunie tehniskie noteikumi.

Hamiltons uzsver, ka 18 gadus jaunam autosportistam nevajadzētu varēt iesēsties F1 mašīnā un spēt ar to pabraukt bez jebkādām problēmām. Piemēram, šosezon čempionātā 19 gadu vecumā debitēja Lendo Noriss, kurš uzreiz spējis sasniegt konkurētspējīgus rezultātus, savukārt nesenā pagātnē vēl agrākā vecumā startēt F1 sāka Makss Verstapens un Lānss Strols.

Hamiltons šo tematu aizskāris kādā intervijā, kurā tika sākts runāt par dopinga pārbaužu veikšanu autosportā: "Pārbaudes uz dopingu tiek veiktas izlases kārtībā - tās var notiks trīsreiz gadā vai retāk. Tomēr šis nav tas sporta veids, kur kaut kas tāds būtu jāda, kā riteņbraukšanā, kur nepieciešama straujāka asinsrites plūsma caur sirdi vai lielāks skābekļa daudzums. Mēs sevi nenomokam. Godīgi sakot, ar šīm mašīnām nav pietiekami grūti braukt, tās pilotēt vajadzētu būt fiziski grūtāk."

Hamiltons arī cer, ka par to tiek domāts, gatavojot jaunos tehniskos noteikumus, kas stāsies spēkā jau aiznākamajā gadā.

"Manuprāt, vajadzētu atteikties no noteiktām palīgierīcēm, piemēram, tik efektīva stūres pastiprinātāja," saka "Mercedes" komandas pilots. "Vajadzētu būt tā, ka pēc sacīkstēm esi fiziski pamatīgi izsmelts. Tādam vajadzētu būt šim sportam. Tenisa spēlētāji mača beigās ir "piebeigti", sevišķi, ja spēle gājusi ilgi. Riteņbraucēji pēc "Tour de France" ir faktiski miruši. Es uzskatu, ka tieši tā tam ir jābūt, bet "Formulā 1" tā mūsdienās vairs nav, tāpēc mēs redzam, ka 18 gadus vecs pilots bez problēmām var startēt sacīkstēs. Fakts ir tāds, ka neviens no mums nelieto aizliegtas vielas, jo tas vienkārši nav nepieciešams - pietiek tikai normāli trenēties un dzīvot veselīgi."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...