Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vaitings: "Ideja par trim mašīnām ir laba, bet netiks īstenota"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vaitings: "Ideja par trim mašīnām ir laba, bet netiks īstenota"
Čārlijs Vaitings. Foto: fia.com

"Formula 1" sacīkšu direktors Čārlijs Vaitings atzīst, ka labprāt gribētu, lai F1 komandas nākotnē sacīkstēs startētu ar trim mašīnām, tomēr "Mercedes" vadītāja Toto Volfa ierosinājums, viņaprāt, diez vai iegūs pietiekami lielu atbalstu.

Vakar notika slēgta F1 Stratēģijas grupas sēde, kurā "Mercedes" boss, visticamāk, vēlreiz mēģināja runāt par šo ideju.

Jau iepriekš vēsturē bijuši mēģinājumi rast iespēju ļaut komandām startēt ar trim mašīnām, tomēr tas nav ticis īstenots, jo parasti vājākās vienības uztraukušās, ka tādā veidā turpmāk būs jācīnās par vēl zemākām vietām.

"Manā skatījumā būtu jauki, ja mums būtu vairāk mašīnu," atzīst Vaitings. "Tomēr, ja godīgi, es domāju, ka tas nenotiks. Tas ir saprotams. Arguments ir vienkāršs - ja dominējošai komandai ir trīs mašīnas, tad pārējie var cīnīties tikai par ceturto vietu, bet ne pjedestālu. Ja ir trīs dominējošas komandas katra ar trim mašīnām, tad pārējiem atliek cīņa par desmito vietu. Es saprotu, kāpēc ideju varētu neatbalstīt."

Vaitings atzīst, ka no biznesa viedokļa trīs mašīnas katrai komandai būtu labs risinājums.

"Būtu jauki, ja būtu vairāk komandu, kas varētu cīnīties par uzvarām, lai gan kopš turbo motoru ieviešanas šosezon konkurence ir vislielākā," viņš stāsta. "Ja komandas ir snieguma ziņā līdzvērtīgākas, trīs mašīnas ir labs ekonomikas modelis. Tieši tāpēc GP3 komandām ir pa trim mašīnām un nākamgad arī F3 plāno desmit komandas ar trim mašīnām katrai. Tas ir labs biznesa modelis, ļaujot trešo mašīnu nodrošināt par zemāku cenu. Domāju, ka arī "Formulā 1" tas darbotos."

Vaitings gan norāda, ka tādā gadījumā būtu daudz kas jāmaina, piemēram, atļauto darbinieku skaits, jo turpmāk sacīkstēs komandām būtu jāapkalpo par vienu mašīnu vairāk. Tāpat F1 trasēs būtu jāpārveido boksu garāžas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...