Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Iespējama Raikonena atgriešanās "Sauber" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Iespējama Raikonena atgriešanās "Sauber" komandā
Kimi Raikonens
Foto: EPA/Scanpix

Ja "Ferrari" patiešām izlems neturpināt sadarbību ar savu līdzšinējo pilotu Kimi Raikonenu, somu autosportists, iespējams, karjeru turpinās "Sauber" vienībā, kuras rindās savulaik aizvadīja savu pirmo F1 sezonu.

Jau kādu laiku zināms, ka "Ferrari" domā par Raikonena nomainīšanu ar savu attīstības programmas pilotu Šarlu Leklēru, kurš "Sauber" komandā aizvada debijas sezonu čempionātā un rāda atzīstamu sniegumu, regulāri izcīnot punktus ar tehniski visai vājo sacīkšu mašīnu. Atsevišķi avoti vēsta, ka lēmums jau faktiski pieņemts, kamēr citur tiek ziņots, ka pagaidām šāda iespēja tiek vien apsvērta.

Šveices izdevums "Blick" raksta, ka gadījumā, ja Leklērs kļūs par "Ferrari" komandas pilotu, Raikonens stāsies viņa vietā "Sauber" sastāvā.

Tieši kopā ar "Sauber" Raikonens aizvadīja pirmo sezonu "Formulā 1". Tas notika 2001. gadā, kad sportists jau pirmajās sacensībās pārsteidza ar izcīnītu sesto vietu un gūtu pirmo punktu (tolaik punktus piešķīra pirmo sešu vietu ieguvējiem). Kopumā togad viņš četras reizes finišēja punktos, bet desmit reizes iekļuva pirmajā desmitniekā. Kopvērtējumā tika izcīnīta desmitā vieta un jau nākamajā sezonā Raikonens startēja tolaik ļoti spēcīgajā "McLaren" komandā.

Leo Turini, kurš apraksta "Ferrari" komandas iekšienē notiekošos procesus, tikmēr uzskata, ka Raikonenam būtu jāpaliek sastāvā.

"Šobrīd mums "Ferrari" ir labākais pilotu duets, kāds komandai bijis vairāk nekā pēdējo 25 gadu laikā," viņš atzina intervijā "Sky Italia". "Tāpat mums šobrīd ir mašīna, kas turpina savu attīstības ceļu, kā arī komanda, kas spēj brīnišķīgi sastrādāties."

Iepriekš tika ziņots, ka Raikonens varētu beigt F1 karjeru, iespējams, pārceļoties atpakaļ uz pasaules rallija čempionātu, kur viņu it kā būtu gatava pieņemt spēcīgā "Toyota" komanda.

Izmantotie resursi:
F1 2018: Latest Formula 1 News, F1 Results,...

     [+] [-]

, 2018-07-19 22:52, pirms 6 gadiem
bwoah

     [+] [-]

, 2018-07-20 09:42, pirms 6 gadiem
Tas būtu simboliski - pirmā un pēdējā sezona Sauber sastāvā.

Arī no līdzjutēju viedokļa neapšaubāmi interesantāk būtu vērot Leklēru Ferrari sastāvā.

     [+] [-]

, 2018-07-20 10:42, pirms 6 gadiem
Nu nezinu nezinu. Par Kimi vienmēr baumo, kādās tik komandās viņās jau nav pierakstīts. Maclaren jau ar ar viņu it kā runā. Lai nu kā, bet pēdējie posmi lika ferrari sākt šaubīties. Kopvērtējumā viņš ir trešais, komanda pirmā. Visi problēmu saskata tikai vecumā, lai gan ir sacīkstes kurās sniegums ir vājšs. Kimi ne pirmo reizi izšauj tad, kad viņu jau visi noraksta. Ferrari domājams raustās no tā ka Leclers varētu lekties ar Vettelu, it sevišķi ja trasē vēl spēs viņu apdzīt. Bet Negibētos ticēt ka Kimi aizies uz Sauber lai cīnītos par punktiem.

     [+] [-]

, 2018-07-20 13:10, pirms 6 gadiem
Kimi ir stabils braucējs,reti kurš līdz tādam līmenim aizsniedzas!PS.Visi nevar būt čempioni!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-22 13:08, pirms 6 gadiem
apskatnieks cirvis. Labākais duets bija Sumahers- Baričello.