Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Seidls: "Kamēr komandu vadīšu es, Rikjardo nebūs "McLaren" pirmais numurs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Seidls: "Kamēr komandu vadīšu es, Rikjardo nebūs "McLaren" pirmais numurs"
Lendo Noriss un Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Lai gan "McLaren" boss Andreass Seidls uzskata, ka Danielam Rikjardo ir labas izredzes šogad cīnīties par pjedestāliem "Formula 1" posmos, viņš negatavojas pieredzējušajam un talantīgajam austrāliešu pilotam dot kādas priekšrocības attiecībā pret Lendo Norisu.

"Kamēr vien es būšu komandas vadītājs, mums nebūs noteikts pirmais numurs," sacīja Seidls. "Tas nav nepieciešams un kaitē noskaņojumam komandā."

Seidls atklāj, ka šis jautājums tika izrunāts ar Rikjardo, kad abas puses gatavoja savstarpējo sadarbības līgumu.

"Mūsu komandas pāris būs ļoti spēcīgs," viņš saka. "Norisu jau gandrīz var saukt par veterānu. Pēdējos divos gados viņš ir ļoti attīstījies kā braucējs, un paredzu, ka šogad parādīs vēl vairāk. Abi mūsu piloti ir konkurētspējīgi un tendēti uz cīņu, taču komandā ir arī iekšējie noteikumi. Domāju, ka viņu starpā cīņa būs, bet neparedzam ar to nekādas problēmas."

Pērn "McLaren" ievērojami progresēja, Norisam un Karlosam Sainsam, kurš tagad devies uz "Ferrari", kopīgiem spēkiem sasniedzot trešo vietu Konstruktoru kausā un katrs pa reizei arī pabija uz pjedestāla. Rikardo tikmēr, startējot "Renault" komandā, pērn pjedestālu iekaroja divreiz, bet šogad cer uz līdzīgiem panākumiem.

"Man ir ambīcijas arī šogad kāpt uz pjedestāla," saka Rikjardo, kuram aiz muguras ir jau desmit F1 čempionātā pavadītas sezonas un uzvaras kopumā septiņos posmos. "Pagājušajā gadā komandai tas izdevās un uzskatu, ka arī šogad to paveiksim. Tas gan nebūs tik viegli, jo Karloss Sainss un Fernando Alonso būs spēcīgi konkurenti. Patīkami, ka Alonso ir atgriezies."

Rikjardo arī atzīst, ka startēšana "McLaren" komandā ir viņa līdz šim labākā iespēja kļūt par F1 čempionu: "Domāju, ka šī ir mana labākā iespēja sasniegt šo mērķi. Nekad neesmu gribējis startēt F1 tikai tādēļ, ka tā ir F1 - vienmēr esmu gribējis un joprojām gribu būt pasaules čempions. Redzot to, kā "McLaren" progresē, jūtu, ka šeit man to paveikt būs labākā iespēja. Šajā sportā nekad neko nevar zināt, bet jūtu, ka esmu pareizajā vietā."

Pēdējo reizi "McLaren" sastāvā kāds no pilotiem par F1 pasaules čempionu kļuva 2008. gadā, kad to paveica Lūiss Hamiltons.

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 | F1 news all the time

     [+] [-]

, 2021-02-19 17:07, pirms 3 gadiem
Gan jau Rikjardo paradīs ka ir labaks par Norisu.