Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo "Renault" komandā būs kas vairāk nekā tikai pilots

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo "Renault" komandā būs kas vairāk nekā tikai pilots
Daniels Rikjardo. Foto: Facebook.com/DanielRicciardo

"Renault" komanda nolīgusi Danielu Rikjardo ne vien tādēļ, ka vēlas sev ātru pilotu F1 posmos, bet uzskata, ka tieši viņš varētu būt vienības līderis tās nākamajā fāzē, kuras laikā plānots atgriezties cīņā par uzvarām.

Četrkārtējais F1 čempions Alēns Prosts šobrīd strādā kopā ar "Renault" vadītāju Sirilu Abiteboulu un apgalvo, ka komandas ceļš pretī uzvarām ir sācies jau šobrīd. Ņemot vērā, ka turpmāk viss notiks ar vēl lielākiem apgriezieniem, pieņemts lēmums sastāvā iekļaut Rikjardo, kuram par divu sezonu darbu, pēc neoficiālas informācijas, būs jāmaksā apmēram 70 miljonus eiro.

"Daniels ir daudz dārgāks par citiem poilotiem," intervijā angļu "The Guardian" saka Prosts. "Ja tas ir nepieciešams, lai palīdzētu komandai, tad tas ir jādara. Nauda nav problēma, bet tā ir jāiegulda pareizi. Mums tagad būs divi augstākās klases piloti, varbūt pat labākais komandas sastāvs "Formulā 1". Viņi ir "Renault" piloti, kas nepieder "Red Bull" vai "Mercedes". Tas parāda visiem, ka gribam būt labākie un īstajā brīdī izdarām pareizo izvēli."

"Renault" jau uzreiz pēc atgriešanās F1 čempionātā apgalvoja, ka tai ir ilgtermiņa plāni, kas paredz pakāpenisku rezultātu uzlabošanos, līdz būs iespēja atkal cīnīties par uzvarām. Ir pagājušas vairākas sezonas un "Renault" vairs nav viena no lēnākajām komandām, bet jau ieņem ceturto vietu Konstruktoru kausā. Dažu gadu laikā tā mērķē cīnīties jau par pirmajām vietām un Rikjardo ir jāpalīdz tas sasniegt.

"Šis ir jauns izaicinājums - nebūs tā, ka viņš ieradīsies piektdienā un svētdienas vakarā dosies prom," stāsta Prosts. "Tas būs kas vairāk nekā darbs uz trim dienām. Viņš būs viens no mums "Renault" komandas nākamajā fāzē, līdzīgi kā Niko Hilkenbergs bija ar jums, kad no devītās vietas Konstruktoru kausā pacēlāmies uz ceturto, kur esam šobrīd. Nākamā fāze būs Daniela rokās un domāju, ka viņš to saprot. Tā ir liela atbildība, bet manuprāt viņš to redz kā pagodinājumu un kaut ko ļoti aizraujošu."

Izmantotie resursi:
FOX SPORTS | Live Sports Scores | NRL, AFL,...

     [+] [-]

, 2018-09-18 22:55, pirms 6 gadiem
35 mio gadā..tas izskaidro daudz. liela daļa nesaprat motivāciju aiziet no RB. Lai veicas.

     [+] [-]

, 2018-09-19 10:51, pirms 6 gadiem
Prieks par šo čali. RB viņš būtu Nr.2 aiz Verstapena, kā tas savulaik bija ar Weberu, kad visu lika uz Vettelu.
Daniels izvēlējās būt līderis un arī kāpostu lielāku ievāca.