Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainsam starta vietu sods, otrajā treniņā Lasvegasā ātrākais aplis Leklēram

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainsam starta vietu sods, otrajā treniņā Lasvegasā ātrākais aplis Leklēram
Šarls Leklērs. Foto: f1.com

Vēlāk nekā sākotnēji plānots noslēdzies Lasvegasas GP izcīņas otrais treniņš, savukārt pie desmit starta vietu soda ticis Karloss Sainss, kurš sabojāja mašīnu, kad no trases pirmajā sesijā atdalījās notekas akas vāks.

Pēc tam, kad pirmais treniņš tika apturēts jau pēc aptuveni desmit minūtēm, vairākas stundas pagāja, kamēr tika rūpīgi apsekota trase. Kad izdevās pārliecināties, ka viss ir droši, varēja sākties otrais treniņš - tobrīd bija jau pustrīs naktī pēc vietējā laika. Savukārt treniņa ilgums tika pagarināts līdz pusotrais stundai, ņemot vērā pirmās sesijas notikumus.

Piloti jauno Lasvegasas ielu trasi steidza iepazīt ļoti aktīvi un nobrauca daudzus apļus, turklāt izdevās izvairīties no incidentiem, ja neskaita daudzu sportistu izbraukšanu atkāpšanās zonā pirms viena no līkumiem.

Neskatoties uz to, ka Sainss savu mašīnu sabojāja trases problēmu dēļ, noteikumos nav atrunāti izņēmumi attiecībā uz komponenšu skaita pārsniegšanu, līdz ar ko pēc vairāku detaļu nomaiņas "Ferrari" pilots ticis pie desmit starta vietu soda.

"Ferrari" piloti bija ātrākie šajā treniņā. Šarls Leklērs par nedaudz vairāk kā pussekundi pārspēja Sainsu, kamēr trešais bija Fernando Alonso no "Aston Martin" vienības.

Jāpiebilst, ka treniņš noritēja pie tukšām tribīnēm, jo līdzjutēji tika izraidīti no trases, par cik drošības personālam beidzās līgumos noteiktais darba laiks.

Lasvegasas GP otrais treniņš:

     [+] [-]

, 2023-11-17 15:24, pirms pusgada
Un par cik drošības personālam beidzās darba laiks? Par 100 USD vai 200 USD?