Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" atradusi patieso iemeslu Botasa sliktajam startam Barselonā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" atradusi patieso iemeslu Botasa sliktajam startam Barselonā
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Veicot visu nepieciešamo izpēti, "Mercedes" inženieri secinājuši, ka Valteri Botasa mašīnas sajūgs F1 posmā Spānijā neesot cietis no tehniskām problēmām, kā rezultātā sportista ne tik labais starts skaidrojams citādi.

Botass uzvarēja kvalifikācijā, bet sacīkšu startā atkrita uz otro vietu, kā rezultātā pirmo vietu posmā Barselonas trasē izcīnīja otrs "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons. Pēc finiša Botass skaidroja, ka startā sajūgs "uzvedies" savādi un vibrējis, skaidrojot, ka tieši tehniskās problēmas bijušas pie vainas. Komanda solījās veikt padziļinātu izpēti, lai šādas situācijas neatkārtotos.

Pēc veiktās analīzes tomēr secināts, ka formulas sajūgam Spānijā tehnisku problēmu nav bijis, un "Mercedes" sporta direktoram Ronam Mīdovsam ir skaidrojums, kāpēc Botass startā bija lēnāks par Hamiltonu, lai gan abi kustību uzsāka vienlaikus.

"Mēs domājam, ka pie vainas ir saķeres trūkums pirmās starta pozīcijas pusē," atzīst Mīdovss. "Ja paskatāmies citas sacīkstes, kas notika tajā nedēļas nogalē šajā trasē, biežāk tieši pilots, kas startē no otrās vai pat trešās pozīcijas bija ātrāks par braucēju, kas cīņu uzsāka no pole position."

Hamiltons ne vien uzvarēja, atstājot komandas biedru otrajā vietā, un uzrādīja sacensību ātrāko apli, bet arī pārņēmis vadību F1 kopvērtējumā, kur pēc pieciem posmiem ir septiņus punktus priekšā Botasam. Nākamais posms 26. maijā Monako.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com