Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bijušais F1 pilots Van der Garde paziņo par karjeras beigšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais F1 pilots Van der Garde paziņo par karjeras beigšanu
Giedo van der Garde ar "Caterham" formulu 2013. gadā. Foto: Motorsport.com

Holandiešu pilots Giedo van der Garde, kurš savulaik vienu sezonu pavadīja arī F1 pasaules čempionātā, paziņojis par autosportista karjeras noslēgšanu.

Pēc labiem sasniegumiem kartingā, vēlāk Van der Garde aizvadīja visai sekmīgu karjeru junioru formulu čempionātos. 2008. gadā viņš izcīnīja "Formula Renault 3.5 Series" titulu, bet pēc tam veica četras samērā labas sezonas GP2 čempionātā (tagad "Formula 2"). Labākajā no tām, 2011. gadā, izdevās sasniegt piekto vietu, tāpat vienreiz viņā bija sestais, divreiz - septītais kopvērtējumā.

2013. gadā holandietis aizvadīja sezonu F1 čempionātā, pārstāvot vājo "Caterham" komandu. Sportistam jau bija noslēgts līgums par startēšanu "Sauber" sastāvā uz 2015. gada sezonu. 2014. gadu viņš pavadīja vienības testpilota lomā, tomēr "Sauber" izlēma vienošanos lauzt un par sacīkšu pilotiem pieņēma Markusu Ēriksonu un Felipi Nasru. Taisnību veiksmīgi izdevās aizstāvēt tiesā, taču karjera formulu kategorijā līdz ar to visu viņam bija beigusies.

Pēc tam pilots pavadīja vairākus veiksmīgus gadus izturības sacīkstēs, 2016. gadā kļūstot par "European Le Mans Series" čempionu. Pēc tam piecas sezonas tika startēts FIA Izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC), kur visu šo laiku braucējs pilotēja LMP2 klases prototipus. Divos posmos arī izdevās uzvarēt, bet kopvērtējumā augstāk par sesto vietu viņš ne reizi neierindojās. Sešas reizes Van der Garde startējis arī Lemānas 24 stundu sacīkstēs. Augstākais rezultāts ir 2018. gadā sasniegtā 11. vieta absolūtajā ieskaitē un septītā savā klasē.

Par karjeras beigšanas iemeslu Van der Garde min vēlēšanos vairāk laika veltīt ģimenei un darbam F1 eksperta amatā televīzijas platformā "Viasat", kā arī citos projektos. Šobrīd viņam ir 38 gadi.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2023-12-17 19:12, pirms pusgada
who?

     [+] [-]

, 2023-12-18 11:50, pirms pusgada
Un?🤣