Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 atkal brauks japānis – "AlphaTauri" Kvjatu aizstāj ar 20 gadus veco Cunodu

Agris Suveizda

F1 atkal brauks japānis – "AlphaTauri" Kvjatu aizstāj ar 20 gadus veco Cunodu
Juki Cunoda. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Prestižā autosporta seriāla F1 komanda "AlphaTauri" pavēstījusi par vienošanās panākšanu ar 20 gadus veco japāņu pilotu Juki Cunodu. Viņš kļūs par pirmo japāņu F1 pilotu kopš 2014. gada, kad sacensībās piedalījās Kamui Kobajaši.

"Juki karjerai sekojam līdzi jau ilgāku laiku, un esmu pārliecināts, ka viņš komandai būs vērtīgs papildinājums. Skatoties viņa sniegumu F2, viņš parādīja labu sajaukumu starp agresivitāti trasē un labu tehnisko izpratni," mājaslapā citēts "AlphaTauri" komandas vadītājs Francs Tosts.

20 gadus vecais "Red Bull" junioru un "Honda" jauno pilotu programmas pārstāvis iepriekšējo gadu sāka ar ceturto vietu "Toyota Racing" seriālā Jaunzēlandē, bet F2 ar 200 punktiem izcīnīja trešo vietu. Cunoda tikai par punktu atpalika no brita Kaluma Ailota, kurš nākamgad būs "Ferrari" izmēģinājuma braucējs, bet par F2 čempionu ar 215 punktiem kļuva Miks Šūmahers, kurš nākamsezon "Haas" rindās debitēs F1. Šūmahera komandas biedrs būs krievs Ņikita Mazepins, kurš F2 čempionātā ieņēma piekto pozīciju.

Cunoda "AlphaTauri" brauks kopā ar franču pilotu Pjēru Gaslī, bet sadarbība netiks turpināta ar krievu Daniilu Kvjatu, kurš F1 brauca sesto sezonu. Kvjats ar 32 punktiem kopvērtējumā finišēja 14. pozīcijā, bet Gaslī ar 75 punktiem noslēdza labāko desmitnieku. "AlphaTauri" ar 107 punktiem desmit komandu konkurencē bija septītā.

Nākamā sezona sāksies 21. martā Austrālijā.

Komandu sastāvi 2021. gada sezonai

KomandaPilotsValstsPilotsValsts
Alfa RomeoKimi ReikenensSomijaAntonio DžovinaciItālija
AlphaTauriPjērs GaslīFrancijaJuki CunodaJapāna
AlpineFernando AlonsoSpānijaEstebans OkonsFrancija
Aston MartinSebastians FetelsVācijaLenss StrollsKanāda
FerrariŠarls LeklērsMonakoKarloss SainssSpānija
HaasŅikita MazepinsKrievijaMiks ŠūmahersVācija
McLarenDenjels RikardoAustrālijaLendo NorissLielbritānija
MercedesValteri BotassSomija
Red BullMakss VerstapensNīderlande
WilliamsNikolass LatifiKanādaDžordžs RaselsLielbritānija

Izmantotie resursi:
https://www.scuderiaalphatauri.com/...

     [+] [-]

, 2020-12-16 12:53, pirms 3 gadiem
Aston Martin Sebastians Ferels Vācija Lenss Strolls

Ferels , laikam atkal izrunas uzvārdiem mainījušās

  +2 [+] [-]

, 2020-12-16 13:01, pirms 3 gadiem
Eh atceros leģendārā Katajāmas laikus....

     [+] [-]

, 2020-12-16 13:13, pirms 3 gadiem
Reikenens,Cunoda,Okos,Ferels,Denjels,Lendo ... h... ko var saprast vairāk

  +1 [+] [-]

, 2020-12-16 13:17, pirms 3 gadiem
Skatos ka Aston Martin interesants papildinājums ? ';

     [+] [-]

, 2020-12-16 14:10, pirms 3 gadiem
Uz papīra 2020.gada F2 ir visspēcīgākais rezultāts F2/GP2 pastāvēšanas vēsturē.
Bet no otras puses konkurētspējīgas bija 4 komandas, kurās brauca Šumakers/Švarcmans, Mazepins/Giotto, Drugovičš/Cunoda, Ailots un Žou.
Tiktums bija labs, bet pārāk daudz pievīla komanda un tehnika.
Par Cunoda - manā ieskatā Abloms ir stipri labāks, torpēda ir noteikti labāks, jo torpēda vismaz mēģina apdzīt un ja nesanāk, tad torpedē. Cunoda brauc kā Grožāns, sūdzās par visiem, ka tur izspieda no trases, kaut gan pats mīl izspiest no trases (nopietna problēma arī Šumakeram, nebrīnīšos, ja būs smagas avārijas), un tehnika Cunoda arī bija labāka nekā citiem, jo pēdējos posmos tieši RedBull atbalstītie paņēma vairākas uzvaras.
Manā ieskatā Švarcmans bija vislabākais, jo bija vadībā kopvērtējumā līdz sāka klopēties ar Šumakeru. Švarcmans ir līdzvērtīgs Leklerkam.
.
Otrs labākais bija Šumakers, jo spēja adaptēties un saprast visu notiekošo.
.
Trešais labākais bija Mazepins, jo brauca rūkiju komandā, un tas vien jau kaut ko nozīmē izcelt no tehnikas ar komandu, kurai tā ir debija F2, bet milzīga pieredze F3 seriālos.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-16 14:34, pirms 3 gadiem
Nu īsts jauno gurķu uzlidojums! Redzēs, cik no viņiem spēs sevi pierādīt. Labi, ka ir arī kaut kāds balanss pretējā galā ar mūžam jauno Kimi avangardā un nākamsezon arī Alonso.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-16 15:09, pirms 3 gadiem
Cunoda ir labs. Šogad parādīja labu sniegumu F2. Esot ļoti interesanta personība. Ļoti maza auguma, ļoti jautrs, pieklājīgs un ar japāņiem raksturīgajām manierēm.

     [+] [-]

, 2020-12-16 18:30, pirms 3 gadiem
Cunoda? Ārprāc konkrēc