Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens pieņem Fetela atvainošanos par avāriju

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens pieņem Fetela atvainošanos par avāriju
Foto: gpfans.net

Pēc Lielbritānijas F1 posmā piedzīvotās sadursmes Sebastians Fetels atvainojās Maksam Verstapenam, kurš līdz ar to uz savu sāncensi ļaunu prātu netur.

37. aplī "Ferrari" un "Red Bull" piloti spraigā cīņā sacentās par trešo vietu. Verstapens bija atguvis iepriekš zaudēto pozīciju un aizstāvējās no tuvu aizmugurē braucošā Fetela, kurš pirms viena no līkumiem nobloķēja riteņus un ietriecās sāncenša mašīnas aizmugurē, rezultātā abiem izlidojot no trases.

"Viņš laikam kļūdījās ar bremzēšanu, bet es jau izrunājos ar viņu, viņš uzreiz pēc izkāpšanas no mašīnas man atvainojās, un tas ir viss," teica Verstapens. "Ir sarūgtinoši, bet to vairs nevar mainīt."

Sākotnēji Fetels pa radio komandai izteica neizpratni par veidu, kā Verstapens aizstāvējis pozīciju, bet savas domas ātri mainīja un uzņēmās pilnu atbildību par notikušo. Pēc finiša viņi viens otram paspieda roku, līdz ar to konflikts viņu starpā neturpināsies.

Lai gan sadursme bija visai nopietna, abi spēja turpināt sacīkstes un pat finišēt. Fetels gan zaudēja apli un palika ārpus punktiem, bet Verstapens ar bojāto auto pamanījās zaudēt vien nedaudz un ieguva piekto vietu.

"Stūres pastiprinātās vairāk vai mazāk bija salūzis, līdz ar to bija ļoti liela slodze, sēdeklis bija bojāts un pamatīgi kustējās," skaidro holandietis. "Tāpat bija salūzis dufuzors, salūzusi bija arī formulas grīda, un es pat varēju redzēt kā detaļas atdalās no apakšas. Nebija patīkami. Mašīna nemaz nebija tāda, kādai tai vajadzētu būt, līdz ar to varu justies priecīgs, ka izdevās finišēt piektajā vietā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...