Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

Juris Grīns
Juris Grīns

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.

"Red Bull" komandas pilots Makss Verstapens par čempionu kļuvis jau trīs sezonas pēc kārtas. Attiecīgi šajā laikā kāpusi arī vienības bosa Hornera labklājība - viņa bagātība 2024. gadā tiek lēsta aptuveni 46 miljonu eiro apmērā.

Taču pirms tam daudzus gadus F1 trasēs dominēja "Mercedes", īpaši ar panākumiem izceļoties Luisam Hamiltonam. Komandas vadītājs Volfs ir arī tās līdzīpašnieks, bet viņa turība ir pārāka par visiem citiem - nepilns pusotrs miljards eiro. Saprotams, ienākumus savā dzīvē viņš guvis ne tikai kā komandas vadītājs.

Pārējo turība nav ne tuvu tik milzīga. Tālāk sarakstā esošajam "Kick Sauber" vadītājam Alesandro Aluni Bravi izdevies tikt pie nepilniem pieciem miljoniem eiro, tāpat kā "Williams" bosam Džeimsam Voulsam.

Komandu vadītāji ir izteikti turīgāki par pilotiem. Salīdzinājumam, septiņkārtējā F1 čempiona Hamiltona bagātība esot ap 280 miljoniem. Bagātākais no visiem F1 braucējiem vēsturē ir Mihaels Šūmahers, kurš jau daudzus gadus veselības dēļ sabiedrībai nav redzams. Viņa turība esot virs 560 miljoniem.

VadītājsKomandaBagātība (EUR)
Toto VolfsMercedes1.49 miljardi
Kristians HornersRed Bull46 miljoni
Alesandro Aluni BraviKick Sauber4.7 miljoni
Džeimss VoulssWilliams4.7 miljoni
Freds VasūrsFerrari2.9 miljoni
Andrea StellaMcLaren1.4 miljoni
Lorāns MikīssRB1.1 miljons
Maiks KraksAston Martin942 tūkstoši
Ajao KomatsuHaas761 tūkstoši
Bruno FaminsAlpine585 tūkstoši

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs