Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" samazina algu neapmierinātajam Rikjardo

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" samazina algu neapmierinātajam Rikjardo
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Ņemot vērā, ka "Formula 1" sezonas pirmās puses posmi lielākoties ir atcelti vai pārcelti uz nenoteiktu laiku, "Renault" komanda pieņēmusi lēmumu samazināt atalgojumu savam pilotam Danielam Rikjardo.

Lai gan tiek ziņots, ka "Renault" nav no tām F1 komandām, kuras šī brīža situācija finansiāli skārusi visvairāk, tās vadītājs Sirils Abitebūls uzskata, ka nepieciešama iespējami striktāka tēriņu samazināšana. Viņš ir viens no tiem, kurš uzskata, ka 150 miljonu ASV dolāru tēriņu ierobežojums komandām, kas varētu tikt noteikts no nākamā gada, būtu jāsamazina vēl vairāk.

Intervijā franču medijam "L'Equipe" Abitebūls atklājis, ka jau runājis ar savu pilotu Danielu Rikjardo par algas samazinājumu, kam austrālietis pamatā esot piekritis. Vēl abi neesot izrunājuši nianses, bet Abitebūls pieņem, ka sportists neizteiks kādas nepamatotas prasības, kas varētu negatīvi ietekmēt komandu.

Neoficiāli zināms, ka Rikjardo alga gadā ir ap 20 miljoniem eiro, lai gan daži avoti apgalvo, ka summa varētu sastādīt pat 30 miljonus. Jebkurā gadījumā, viņš ir viens no šī brīža vislabāk apmaksātajiem F1 pilotiem.

Tāpat nav noslēpums, ka Rikjardo nav apmierināts ar "Renault" komandu un jau pēc sezonas beigām plāno to pamest, ja izdotos atrast kādu labāku vietu. Abitebūls par to ir lietas kursā un jau meklē viņam aizvietotāju no "Renault" junioru programmas sportistu rindām. Pašlaik tās vadošie braucēji ir "Formula 2" piloti Gvanju Žou un Kristians Lundgārds, bet zemāka līmeņa čempionātos startē Makss Fjūtrels ("Formula 3") un Čaijo Kolets ("Formula Renault Eurocup").

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...