Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Pjedestāla meitene" aizstāv F1 čempionu Hamiltonu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Pjedestāla meitene" aizstāv F1 čempionu Hamiltonu
Hamiltons uz Ķīnas "Grand Prix" pjedestāla
Foto: AFP/Scanpix

Sieviete, kuru F1 čempions Luiss Hamiltons uz Ķīnas "Grand Prix" pjedestāla aplēja ar šampanieti, publiski aizstāv "Mercedes" braucēju, kuru nesen nosodīja sieviešu tiesību aizstāvji.

Jau ziņojām, ka cīnītāji pret dzimumdiskrimināciju drīz pēc Ķīnas F1 posma nāca klajā ar sašutuma pilniem apgalvojumiem par sportista rīcību uz pjedestāla. Sacīkstes uzvarētājs Hamiltons atvērto šampanieša pudeli vērsa uz pjedestāla stāvošās sievietes virzienā un daudzi to uztvēra kā apvainojumu un sieviešu tiesību pārkāpumu.

22 gadus vecā Liu Sijinga, kura ir pabeigusi Šanhajas Vizuālās mākslas institūtu un ikdienā strādā nekustamo īpašumu nozares kompānijā, tikmēr to uztvērusi daudz mierīgāk par presi un aktīvistiem, intervijā izdevumam "Shanghai Daily" paužot savu viedokli par notikušo.

"Manuprāt, daži ārvalstu mediji ir daudz jūtīgāki par šo tēmu nekā mūsu vietējā prese," viņa saka, noliedzot, ka Hamiltona rīcība būtu viņu aizvainojusi. "Darba devēji man palūdza, lai esmu uz pjedestāla un tas vienkārši ir tas, ko es darīju."

Hamiltona darbību negatīvi novērtēja ne vien sieviešu tiesību aizstāvji, bet arī viņa dzimtās Lielbritānijas prese.

"Formulā 1 šampanieša pudeles viņi krata daudz un Hamiltons, būdams regulārs uzvarētājs, tajā ir iepraktizējies," ironiski raksta laikraksts "Times". "Tomēr daudzie viņa lielākie fani apstrīd ķīniešu kritiņus, nepiekrītot, ka šī bija viņa humora izjūtas izgāšanās. Arī mums ir savs viedoklis. Hamiltons ir lielisks pilots, bet nekas viņam nedod tiesības uzvesties kā hiligānam. Arī tad, kad ir izcīnīta uzvara."

Šajā nedēļas nogalē Bahreinā, kur notiks F1 sezonas ceturtais posms, uzvarētāji pie īsta šampanieša netiks, jo valstī ir strikti ierobežota alkohola aprite.

Izmantotie resursi:
Stuff homepage News | Stuff.co.nz

  +4 [+] [-]

, 2015-04-16 09:32, pirms 9 gadiem
cik var cepties
pasaulē problēmu trūkst ?

  +2 [+] [-]

, 2015-04-16 09:48, pirms 9 gadiem
Palabojam:

"tikm;er to uztvērusi daudz mierīgāk par preti un aktīvistiem"

"[..]tiesības uzvesties kā hiligānam"

  +6 [+] [-]

, 2015-04-16 09:52, pirms 9 gadiem
"Šajā nedēļas nogalē Bahreinā, kur notiks F1 sezonas ceturtais posms, uzvarētāji pie īsta šampanieša netiks, jo valstī ir strikti ierobežota alkohola aprite."

Šī ir Mežezera iespēja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-16 11:58, pirms 9 gadiem
Labi ka to izdarija melnais, savadak piesietu vel rasismu. Ideotiska paliet ta pasaule.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-04-16 13:36, pirms 9 gadiem
Visi uzvedas, it kā miets būtu dibenā - katra mazākā kustība un ļoti sāp

Čalis priecājās par uzvaru, ja šis ir seksisms, tad jau Krievijā viņu vairs neielaistu, jo viņš citiem braucējiem ir šļakstinājis virsū (pēc preses loģikas sanāk homoseksuālisma izpausme).

Meitenei arī nekādu pretenziju nav, kur problēma?

     [+] [-]

, 2015-04-16 15:44, pirms 9 gadiem
Tad jau organizacijai butu jasudzas par to ka tur stav meitenes!
Man pat liekas preteji- vienmer piloti aplej pilotus komandas vaditajus...
visi viriesi! Hamiltons nediskrimineja un neskiroja!
Intresantakais tas ka eiropa vai ASV cilveks par to lepotos!

     [+] [-]

, 2015-04-16 16:01, pirms 9 gadiem
Drīz paskatīsies Hamiltons uz kādas pusi pasmaidīs. Un lielākā daļa taisnīgo izdomās, ka redz viņš meiteni uzskata par ieleni.Dzimumu diskriminācija. Vnk no pašiem aktīvistiem sāk rasisms iet pāri malām. Hamiltons melnādains pasaules čempions. Katik kādam ieriebt.

     [+] [-]

, 2015-04-16 17:30, pirms 9 gadiem
Nesaprotu kāpēc cepjas tieši tagad, cik atceros šī nav pirmā reize formulā, kad meitenes tiek aplaistītas ar šampanieti.

     [+] [-]

, 2015-04-16 18:55, pirms 9 gadiem
Vissmiekligākais ir tas, ka šajā visā ir iesaistījusies arī britu prese. Ķīnieši sacēla traci, briti pavilkās līdzi, ir vismaz kas interesants par ko rakstīt.
Meitenes uz pjedestāla tiek aplietas regulāri, to darījuši daudzi piloti. Ja tas būtu noticis kādā citā valstī (ja nemaldos šī nav pirmā reize šogad, kad Hamis aplej meitenes, pieņemu, ka tas varēja būt arī Austrālijā), vietējā prese tam nepievērstu uzmanību, un arī britu preses būtu mierā.
Bet te, ta ka tāds žagatu bars Paspēlēja līdzi kolēģiem no lielās Ķīnas zemes.