Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons ir pret posmu Rio: "Gudrāk būtu nenocirst kokus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons ir pret posmu Rio: "Gudrāk būtu nenocirst kokus"
Foto: Motorsport.com

Britu F1 pilots Lūiss Hamiltons neatbalsta ieceri turpmāk Brazīlijas posmu aizvadīt Riodežaneiro, kur tuvākajā laikā plānots celt jaunu sacīkšu trasi. Ja šo plānu izdosies īstenot, no kalendāra pazudīs Interlagosas trase, kur pasaules čempionāta sacensības norisinājušās kopš 1973. gada.

Pagājušajā nedēļā F1 čempionāta vadītājs Čeiss Kerijs paziņoja, ka ir panākta vienošanās par Brazīlijas "Grand Prix" rīkošanu Riodežaneiro jau no nākamā gada. Tiesa gan, trasi, kurā plānots rīkot sacensības, vēl jāuzceļ, taču tam šķēršļus liek vietējie iedzīvotāji, kas nevēlas pieļaut būvniecību. Dabas aizstāvji protestē pret plānoto koku izciršanu, lai gan "Rio Motorsport", kas nodarbojas ar šī projekta īstenošanu, sola pie trases un citviet pilsētā iestādīt jaunus kokus nocirsto vietā.

"Dzirdēju, ka šajā trasē sacīkstes notiks ilgtermiņā, bet ilgtspējīgākā lieta, ko var darīt, ir vispār neizcirst tur kokus," intervijā BBC jaunumus Brazīlijas posma sakarā komentējis Lūiss Hamiltons. "Pasaulē ir globāla krīze mežu izciršanas sakarā, tāpēc nedomāju, ka šāds solis būtu gudrs. Mans personīgais viedoklis ir, ka pasaulē vispār nav nepieciešamas jaunas trases. Mums jau tagad ir daudz lielisku trašu, un es mīlu Interlagosu."

Jau pagājušajā gadā Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaro publiski pavēstīja par ieceri šajā valstī notiekošo posmu pārcelt no Sanpaulu uz Riodežaneiro. "Covid-19" dēļ šogad Brazīlijas posms nenotiks, kas arī nozīmē, ka vairs sacīkstes Interlagosas trasē, ļoti iespējams, neredzēsim.

Ar dažādām konfigurācijas izmaiņām Interlagoras trase pastāv kopš 1940. gada, bet F1 pasaules čempionātā Brazīlijas posms ir kopš 1973. gada. Tikai 1978. gadā, kā arī no 1981. līdz 1989. gadam posms tika rīkots Riodežaneiro, bet trase, kurā tolaik norisinājās sacīkstes, vairs nepastāv. 2012. gadā to nojauca, lai vietā uzceltu infrastruktūru, kas bija nepieciešama Olimpisko spēļu rīkošanai. Pārējos gadus Brazīlijas "Grand Prix" aizvadīta Sanpaulu.

Izmantotie resursi:
Inside Racing

  -1 [+] [-]

, 2020-10-15 14:43, pirms 4 gadiem
F-1 katrs pilots bezjega nodedzina simtiem litrus degvielas, plus vel visi parbraucieni ar lidmasinam kugiem un smagajam masinaam, lai tiktu visa komanda uz katra no posmiem. Un vins vel runaa par kokiem. Tik pat labi vins varetu est Mcdonald burgeri un moralizet par liellopu nenogalinasanu.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-15 15:05, pirms 4 gadiem
Varbūt vnk nepiedalies šādā sporta veidā

     [+] [-]

, 2020-10-15 15:24, pirms 4 gadiem
Par Hamiltona "zaļo" domāšanu protams, ka var ierēkt, bet sava taisnība ir. Kāpēc jāatsakās no Interlagosas trases kur vienmēr ir tik labas gonkas ? Tā ir vienīgā trase kurā toč nav garlaicīgi.....

     [+] [-]

, 2020-10-15 20:42, pirms 4 gadiem
Interlagosa ir fantastiska trase. No sacīkšu baudāmības viedokļa būtu galēji muļķīgi tik leģendāru trasi nomainīt ar kārtējo negaršīgo Tilkes "brīnumu".