Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels plāno runāt ar Verstapenu aci pret aci

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels plāno runāt ar Verstapenu aci pret aci
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

"Formula 1" pilots Sebastians Fetels iepriekšējā posmā Japānā notikušo vēlas pārrunāt aci pret aci ar Maksu Verstapenu, nevis iesaistīties publiskā viedokļu apmaiņā. Kā zināms, Verstapens Suzukas trasē sacensību laikā piedzīvoja sadursmes ar abiem "Ferrari" pilotiem.

Atrodoties trešajā vietā, vispirms "Red Bull" vienību pārstāvošais Verstapens no trases izgrūda Kimi Raikonenu, par ko izpelnījās piecu sekunžu sodu, bet drīz pēc tam sadūrās arī ar Fetelu, kurš saslīdēja un cīņu bija spiests atsākt no beigām. Otrajā gadījumā gan tiesneši nevienu par vainīgu neatzina un vairums tiecas domāt, ka šajā gadījumā vairāk vainas jāuzņemas pašam Fetelam.

"Viņš ir ātrs, taču nedrīkst darīt tā, kā viņš izrīkojās ar Kimi, kad atgriezās trasē," komentējot notikušo, stāsta Fetels. "Es negribu, lai viss beidzas ar to, ka "Sebs teica to, bet Makss teica to". Labāk es aprunāšos ar viņu personīgi, kad pienāks īstais brīdis. Tomēr jūs uzdodat man šos jautājumus, tāpēc es atbildu arī tagad."

Lai gan daudzi izteikuši viedokli, ka Fetels apdzīt Verstapenu mēģinājis pārāk optimistiski, pats četrkārtējais F1 čempions domā pretēji.

"Kā jūs domājat, cik gan reizes es varu gaidīt?" viņš saka. "Es sacenšos ne tikai ar viņu, bet ideālā variantā arī ar tiem, kas brauc pa priekšu. Tobrīd viņa baterijas jauda bija izsīkusi. Redzēju, ka mirgo lukturis, biju pietaupījis savas baterijas enerģiju, centos turēties cieši aizmugurē un pēc līkuma spēju labi paātrināties. Kad bija jābremzē, atradāmies sānu pie sāna. Man te ir bijušas līdzīgas situācijas arī ar citiem pilotiem un parasti esam spējuši šo līkumu izbraukt bez aizķeršanās. Šī nav pati labākā vieta apdzīšanai, bet, ja esam blakus viens otram, domāju, tas ir godīgs scenārijs, un šajā reizē tas tā bija. Es darīju visu, lai izvairītos no sadursmes, bet, ja viņš turpināja man tuvoties, kur gan es varēju likties?"

Fetels uzskata, ka Verstapens varēja izvairīties no sadursmes, ja būtu to gribējis: "Problēma ir tā, ka tiklīdz viņš ieraudzīja, ka esmu blakus, uzreiz atlaida bremzes. Manuprāt, tas ir nepareizi. Domāju, ka pirmkārt ir jānodrošina, lai mēs abi spētu izbraukt līkumu un tikai pēc tam jāvērtē, kurš ir iekšmalā, kurš - ārmalā."

Nākamās F1 sacīkstes notiks jau šīs nedēļas nogalē, 21. oktobrī ASV.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2018-10-15 12:14, pirms 6 gadiem
Jaizvēlās astoņstūris, vai boksa rings kur parunāties.

     [+] [-]

, 2018-10-15 22:27, pirms 6 gadiem
knaible rakstīja: Jaizvēlās astoņstūris, vai boksa rings kur parunāties.
Astoņstūris - ar iespēju Nurmagomedovam ielekt iekšā ja "saruna" pārāk garlaicīga.