Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Gaslī negribēja veikt apdzīšanas, tāpēc nācās viņu nomainīt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Gaslī negribēja veikt apdzīšanas, tāpēc nācās viņu nomainīt"
Pjērs Gaslī. Foto: Facebook.com/PierreGasly

Komandas konsultants Helmuts Marko kādā intervijā paskaidrojis galveno iemeslu, kādēļ tika pieņemts lēmums "Red Bull" sastāvā veikt pilotu maiņu, Pjēra Gaslī vietā iespēju dodot Aleksandram Albonam. Francūzis esot bijis pārāk neaktīvs apdzīšanu veikšanā.

Kā ziņots, visos turpmākajos 2019. gada F1 sezonas posmos "Red Bull" sastāvā Maksa Verstapena komandas biedrs būs Albons, kamēr Gaslī nonācis atpakaļ "Toro Rosso" rindās, kur turpmāk startēs kopā ar Daņilu Kvjatu.

"Gaslī bija problēmas, kad nācās braukt burzmā," izdevumam "Auto Bild" skaidro Marko. "Tādos gadījumos viņš zaudē pozīcijas un viņam arī nepatīk veikt apdzīšanas. Tas ir iemesls, kāpēc mums nācās reaģēt un dot iespēju Albonam. Šo sezonu Aleksandrs pabeigs "Red Bull" sastāvā, bet Pjērs pārņems viņa vietu "Toro Rosso", bet pēc tam redzēsim, kurš būs Maksa komandas biedrs nākamajā gadā."

Marko uzslavē taizemiešu izcelsmes pilota Albona sekmes savā pirmajā F1 sezonā, kuras laikā piecreiz viņam izdevies iekļūt punktos, labāko rezultātu, sesto vietu, sasniedzot Vācijas "Grand Prix". Pērn viņš izcīnīja trešo vietu "Formulā 2".

"Viņam līdz šim izdevusies pamatīga debijas sezona," sajūsmu neslēpj Marko, neskatoties uz to, ka Kvjata rezultāti kopsummā tomēr ir augstāki. "Alekss no mašīnas spēj dabūt ārā visu."

Marko arī paskaidrojis, ka "Red Bull" ir pieļāvusi kļūdas pie 2019. gada mašīnas izstrādes, kas tagad ietekmē rezultātus: "Mēs uzbūvējām auto ar nepietiekošu piespiedējspēku. Mēs vienkārši neparedzējām, cik lielu progresu dzinēju izstrādē sasniegs "Honda". Jauda ir lielāka nekā prognozējām, tāpēc sākotnēji cerējām jaudas nepietiekamību kompensēt ar aerodinamiski efektīvu šasiju. Pēdējās sacīkstēs esam bijuši gandrīz līdzīgā ātrumā ar "Mercedes". Pavisam noteikti esam pārspējuši "Ferrari" un būsim konkurētspējīgi visos šīs sezonas otrās puses posmos."

Izmantotie resursi:
Motorsport Week - The latest motorsport news!

     [+] [-]

, 2019-08-15 18:19, pirms 5 gadiem
Formulā ir apdzīšanas?