Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Frenks Viljamss pārtraucis vadīt "Williams" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Frenks Viljamss pārtraucis vadīt "Williams" komandu
Klēra Viljamsa un Frenks Viljamss

Klēra Viljamsa, kura iepriekšējos gados oficiāli bijusi "Williams" F1 komandas vadītāja vietas izpildītāja, atklājusi, ka viņas tēvs, leģendārais šīs vienības dibinātājs Frenks Viljamss vairs nevada notiekošos procesus.

Šobrīd Frenkam Viljamsam ir 77 gadi un zināms, ka viņam ir veselības problēmas, kas vairs neļauj nodoties vadītāja darbam pat neapmeklējot posmus klātienē.

"Frenks vairs nevada komandu," atzinusi Klēra Viljamsa. "Protams, es turpinu viņu informēt par visu, kas notiek, un viņš izprot situāciju. Arī viņš ir gājis pāri komandai grūtiem laikiem. Cilvēki varbūt domā, ka mans tētis ir dusmīgs par to, kas notiek, bet Frenks ir reālists, kurš labi saprot kāpumus un kritumus "Formulā 1"."

Šogad "Williams" aizvada ļoti vāju sezonu, un komandu droši var nosaukt par lēnāko. Roberts Kubica guvis vienu punktu, bet Džordžs Rasels līdz tam vēl nav aizcīnījies ne reizi.

"Mums bija nepieciešams tāds pilots kā Roberts, kuram ir tādas zināšanas tehniskajā un inženierijas jomā," skaidro Viljamsa. "Šī sezona viņiem nav izvērsusies viegla, bet ne Roberts, ne arī Džordžs nespēj ar šo mašīnu parādīt visu savu potenciālu. Bet Roberts izpilda visu, ko no viņa gaidu."

Frenks Viljams sacīkšu komandu "Frank Williams Racing Cars" dibināja tālajā 1966. gadā, kad īsu brīdi bija pabijis autosportista un mehāniķa lomā. Savukārt vēlāk, 1977. gadā kopā ar Patriku Hedu tika dibināta komanda "Williams Grand Prix Engineering", kāda tā saglabājusies līdz pat mūsdienām. Kopš tā laika deviņas reizes tai izdevies uzvarēt F1 Konstruktoru kausā, bet septiņas reizes tās pārstāvētie piloti kļuvuši par čempioniem. Komanda izcīnījusi uzvaras 114 posmos, pēdējo no tām 2012. gadā Pastora Maldonado izpildījumā. Īsi pirms tam, 2012. gada martā tika paziņots, ka Viljamss atkāpsies no "Williams" valdes, viņa pienākumus turpmāk pildīs meita Klēra, lai gan oficiāli Frenks saglabāja komandas vadītāja posteni.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-15 11:52, pirms 5 gadiem
Šogad "Williams" aizvada ļoti vāju sezonu, un komandu droši var nosaukt par lēnāko. Roberts Kubica un Džordžs Rasels līdz šim nav guvuši nevienu punktu.
Kubicai ir viens punkts.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-15 14:11, pirms 5 gadiem
Kubicam ir 1!!!