Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers: "Man nav iespējas saņemt apmācības no komandas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers: "Man nav iespējas saņemt apmācības no komandas"
Miks Šūmahers. Foto: Scuderia Ferrari

Sakarā ar ierobežojumiem, kas Apvienotajā Karalistē un Itālijā noteikti "Covid-19" izplatības dēļ, Mikam Šūmaheram ir apgrūtināta gatavošanās "Formula 1" debijas sezonai. Sportists atzīst, ka nevar saņemt apmācības no savas komandas, tāpat nav daudz iespēju strādāt simulatorā.

21 gadus vecais Šūmahers, kurš pērn savā otrajā sezonā kļuva par "Formula 2" čempionu, šogad F1 debijā pārstāvēs amerikāņu vienību "Haas", kas bāzējas Anglijā.

"Šīs situācijas dēļ nevaru piedalīties komandas apmācību treniņos," stāsta leģendārā Mihaela Šūmahera dēls. "Fizisko treniņu ziņā mana sagatavošanās norit ļoti labi, un esmu pilnvērtīgi sagatavojies. Diemžēl nevaru ceļot uz Angliju, lai būtu kopā ar komandu, kas citkārt būtu normāli, jo parastos apstākļos būtu pie viņiem bijis jau vismaz dažas reizes. Ceru, ka man šāda izdevība radīsies nākamo dienu laikā."

"Ferrari" jauno braucēju akadēmijas ietvaros Šūmaheram ir iespēja trenēties simulatorā, taču tur lielāko daļu laika pavada rūpnīcas braucēji Šarls Leklērs un Karloss Sainss. Tomēr tā ir iespēja, lai labāk sagatavotos oficiālajiem F1 pirmssezonas testiem, kas šogad notiks vien trīs dienu garumā.

"Grūti ir nokļūt pat Itālijā, lai gan tas nav tik sarežģīti kā tikt uz Angliju," atzīst Šūmahers. "Jā, es varu aizvadīt dažus testus, bet kopumā simulatoru aktīvi izmanto "Ferrari" piloti. Man paliek pārējās dienas, bet, lai vai kā, jebkura sagatavošanās, ko varu veikt, ir laba."

Runājot par gaidāmās sezonas mērķiem, Šūmahers saka: "Gribu, lai sezonas beigās, salīdzinājumā ar sākumu, manā sniegumā būtu ievērojams progress."

Izmantotie resursi:
grandpx.news