Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lietus kvalifikācijā Stambulā pirmo pole position izcīna Strols

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietus kvalifikācijā Stambulā pirmo pole position izcīna Strols
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

F1 pasaules čempionāta Turcijas posma kvalifikācijas norisē iejaucās lietus, kā dēļ uz laiku cīņas pat tika pārtrauktas, bet izšķirošajos mirkļos ātrākais bija "Racing Point" pilots Lānss Strols, kuram šī ir pirmā pole position karjerā.

Kvalifikācijas braucieni sākās lietū un daudzi piloti piedzīvoja saslīdēšanas, taču bez avārijām. Kad līdz pirmās sesijas beigām bija atlikušas nepilnas septiņas minūtes, tomēr tika pieņemts lēmums cīņas pārtraukt, izkārt sarkanos karogus un nogaidīt, kamēr laikapstākļi uzlabosies. Tobrīd ātrākais rezultāts piederēja "Renault" pilotam Estebanam Okonam, bet Makss Verstapens no "Red Bull", kurš pirms tam bija sasniedzis labākos rezultātus visos trīs treniņbraucienos, atradās tikai 15. pozīcijā, tieši pirms atkritēju zonas.

Kvalifikācija atsākās pēc vairāk nekā 40 minūtēm, bet trase aizvien bija slapja, un jau iesildīšanās aplī saslīdēja Kimi Raikonens. Viņa pārstāvētajai komandai, kas tika izveidota kā "Sauber", bet šobrīd nes "Alfa Romeo" vārdu, šīs būs 500. sacīkstes pastāvēšanas vēsturē.

Sportisti bija uzsākuši lidojošos apļus, kad grants joslā ieslīdēja un iestrēga Romēna Grožāna "Haas" formula, un tiesneši atkal bija spiesti sesiju apturēt. Grantī iebrauca arī Šarls Leklērs, bet "Ferrari" pilotam izdevās atgriezties uz asfalta.

Šoreiz pauze bija daudz mazāka, bet līdz sesijas beigām atlikušas vairs tikai trīs minūtes, tādēļ nācās steigties, lai pagūtu uzrādīt rezultātus un neizkristu no turpmākās cīņas. Verstapenam izdevās uzlabot laiku līdz 1:57.485 un pacelties uz pirmo pozīciju, kamēr tuvākais sekotājs, viņa komandas biedrs Alekss Albons bija gandrīz divas sekundes lēnāks. Tālu no netikšanas otrajā kārtā nebija pasaules čempionāta līderis Lūiss Hamiltons - "Mercedes" pilots ierindojās tikai 14. vietā. Tikmēr cīņu pirmajā kārtā noslēdza Kevins Magnusens ("Haas"), Daņils Kvjats ("AlphaTauri"), Džordžs Raselels ("Williams"), jau pieminētais Grožāns, kurš trasē pēc incidenta neatgriezās, kā arī Nikolā Latifi ("Williams"), kura sacīkšu spēkrats pirmās kvalifikācijas daļas izskaņā saslīdēja un palika grants joslā.

15 ātrākie piloti cīņu turpināja otrajā kārtā, un vairums atkal trasē devās ar slapjam laikam paredzētām riepām, vien "McLaren" pārstāvji jau sākotnēji bija izvēlējušies riskēt un izmēģināt pārejas laika riepas. Rezultāti neliecināja, ka tas dod ieguvumu. Rezultāti mainījās strauji, bet drīz vien uz pirmo vietu ar laiku 1:50.293 pacēlās Verstapens, kuru pārspēt nevienam tā arī neizdevās. Albons īsi pirms laika atskaites beigām pacēlās uz otro vietu, bet atkal zaudēja komandas biedram gandrīz divas sekundes, kamēr pārējie atpalika vēl vairāk. No turpmākās cīņas izstājās "McLaren" pārstāvji Noriss un Sainss, starp kuriem iespraucās "Ferrari" pārstāvis Sebastians Fetels, ieņemot 12. vietu, kamēr divas pozīcijas zemāk kvalifikācijā palika viņa pārinieks Leklērs. Tāpat tālāk netika Moncas posma uzvarētājs Pjērs Gaslī ("AlphaTauri").

Lai gan trase izskatījās ne tik slapja kā iepriekš, arī izšķirošo kvalifikācijas kārtu gandrīz visi uzsāka ar lietus laika riepām. Verstapens pēc pirmajiem apļiem atkal bija izteikti ātrāks par citiem, lai gan rezultāts viņam sliktāks nekā otrajā kārtā, bet jau drīz pēc tam ar laiku 1:52.037 vadībā izvirzījās "Racing Point" pilots Serhio Peress, kurš trasē bija devies ar pārejas tipa riepām, pēc tam arī vienā no līkumiem saslīdot.

Neskatoties uz Peresa veikumu, tikai daži piloti turpinājumā izvēlējās sekot Peresa piemēram un uzmontēt pārejas tipa riepas. Lai gan turpinājumā meksikānis sākotnēji bija lēnāks nekā iepriekš, viņa izšķirošais lidojošais aplis izrādījās gana labs - 1:49.231. Par kvalifikācijas uzvarētāju gan pirmo reizi karjerā kļuva otrs "Racing Point" pilots Lānss Strols, kurš ar tādām pašām riepām prata Stambulas apli veikt 1 minūtē un 47.765 sekundēs, turklāt arī Verstapens, kurš turpināja braukt ar slapjā laika riepām, Peresu atbīdīja uz leju. Ceturtajā vietā ierindojās Albons.

No piektās pozīcijas svētdien startēs "Renault" pārstāvis Daniels Rikjardo, kamēr "Mercedes" komandai sniegums šoreiz viduvējs - braucot ar žūstošais trasei atbilstošajām riepām, Lūiss Hamiltons bija sestais ātrākais, kamēr Valteri Botass tikai devītais. Starp viņiem iespraucās Okons un Raikonens, bet pirmo desmitnieku noslēdza "Alfa Romeo" pilots Antonio Džovinaci.

Turcijas "Grand Prix" sacīkstes iepriekš risinājušās laika posmā no 2005. līds 2011. gadam, bet no pašreiz aktīvajiem pilotiem te pa reizei uzvaras izcīnījuši Raikonens (2005), Hamiltons (2010) un Fetels (2011). Šogad Stambulas trasē ir jauns asfalts un jau piektdien sausā laikā pierādījās, ka tas ir ārkārtīgi slidens, tāpēc daudzi saslīdēja un sūdzējās par sliktajiem apstākļiem.

Sacensību sākums svētdien paredzēts dažas stundas agrāk nekā ierasts citos posmos - jau plkst. 12:10 pēc Latvijas laika.

     [+] [-]

, 2020-11-14 16:08, pirms 3 gadiem
Beidzot interesanta kvalifikācija

     [+] [-]

, 2020-11-14 16:13, pirms 3 gadiem
Autor,vispār jau Hamis ir 6tais,nevis Bottas

  -3 [+] [-]

, 2020-11-14 16:14, pirms 3 gadiem
Līdzīgi kā ar Botasu (pret Hamiltonu) - Makss ātrākais visās sesijās, bet tieši kvalifikācijā, brīdī, kad tam ir vislielākā nozīme, viņš nespēj paņemt pole. Protams, grūti salīdzināt slapju un sausu trasi, tomēr galu galā viss bija atkarīgs no paša Maksa. Redzēsim, cik interesantu šo sacīksti padarīs meršu problēmas... domāju, ka Makss gribēs revanšēties, tāpēc mēģinās pēc iespējas ātrāk tikt garām Strolam... bet varbūt tieši RP būs ātrākie un izcīnīs uzvaru? Būs interesanti... beidzot nav redzams izteikts favorīts sacīkstē...

  -1 [+] [-]

, 2020-11-14 16:20, pirms 3 gadiem
Racing Point nozaga POLE lVerstapenam.
Merši paši vainīgi , ka nebrauca trešajos treniņos

     [+] [-]

, 2020-11-14 16:40, pirms 3 gadiem
Kvalis interesants un ja ņem vērā, ka rīt gonkā solās +/- tāds pats laiks, tad domāju, ka Verstapenam nebūs konkurenti, vienīgi viņš pats (un protams tehniskas problēmas) var viņam liegt uzvarēt.
Kas attiecas uz Strolu, tad, prtoams, visu cieņu.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-14 16:53, pirms 3 gadiem
Interesanta kvalene!
Tagad tikai Strolam jāpierāda, ka Q3 nometa 2.sektorā gāzi, un tad pakaļa ir tīra. Citādi tāpat kā vēl kādiem 10 karstgalvjiem starts būs no boksiem par dzelteno karogu ignorēšanu, pie tam, vietā, kur ir grūta piekļūšana un ir ātri četri līkumi par kreisi, un 2014.gadā Suzukā līdzīgā ātrā vietā izlidoja un faktiski nositās Bjanki.
Rīt būs interesanta gonka pa pilnīgi sausu trasi, un izskatās, ka daži būs ieberzušies ar regulējumiem, jo pēc kameras, kas bija pēdējā līkumā uz starta finiša taisnes, varēja redzēt, ka ļoti daudziem ir lietus regulējums, tas ir, formula ir pacelta ļoti augstu, kamēr Mercedes un Ferrari tā bija zema, un dēļ saskarsmes ar ūdeni nebija saķeres, jo neveidojas piespiedspēks no ground efekta, tāpēc manā ieskatā gonkā rezultāti:
1.Hamiltoms
2.Botass
3.Leklerks
4.Verstapens (domāju, ka tiks galā ar nepietiekamo piespiedējspēku, ne vleti bija 2 sekundes aplī ātrāks ne Abloms).
5.Feteļš.
6.Abloms

  -1 [+] [-]

, 2020-11-14 16:55, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Līdzīgi kā ar Botasu (pret Hamiltonu) - Makss ātrākais visās sesijās, bet tieši kvalifikācijā, brīdī, kad tam ir vislielākā nozīme, viņš nespēj paņemt pole. Protams, grūti salīdzināt slapju un sausu trasi, tomēr galu galā viss bija atkarīgs no paša Maksa. Redzēsim, cik interesantu šo sacīksti padarīs meršu problēmas... domāju, ka Makss gribēs revanšēties, tāpēc mēģinās pēc iespējas ātrāk tikt garām Strolam... bet varbūt tieši RP būs ātrākie un izcīnīs uzvaru? Būs interesanti... beidzot nav redzams izteikts favorīts sacīkstē...
Tu stulbs esi? Verstapenam ar wet riepām un 2 lillā sektoriem nebūtu pietics pole position pret inter riepu uzrādīto laiku, tapēc bija jādodas boksos 4min pirms kvalifikācijas beigām, lai veiktu riepu nomaiņu. Pēc riepu nomaiņas atlikušo laiku trasē priekšā bija Raikonens, kas neļāva sasniegt pietiekoši temperatūru inter riepās un līdz ar to cīnīties ar Strolla laiku. Teikt, ka tā ir Verstapena laža nepaņemt pole šajā situācijā ir apkārtējo faktu ignorēšana.

     [+] [-]

, 2020-11-14 16:57, pirms 3 gadiem
Q1 jeb pirmajā kvalenes daļā, nevis Q3.
Tagad tikai Strolam jāpierāda, ka Q1 nometa 2.sektorā gāzi, un tad pakaļa ir tīra.
Ne velti Magnusens bļaustījās pa radio, kā tas ir iespējams, ka es no 7.vietas lidoju ārā, ja pēc Leklerka visiem bija dzeltenie karogi.

     [+] [-]

, 2020-11-14 17:48, pirms 3 gadiem
Kā vispār varēja sākties otrā sesija, kamēr dzeltenie karogi ir un traktors trases mālā.
Šiem vajag vēl vienu letālu atgadījumu ?

     [+] [-]

, 2020-11-14 18:22, pirms 3 gadiem
refuze rakstīja: Tu stulbs esi? Verstapenam ar wet riepām un 2 lillā sektoriem nebūtu pietics pole position pret inter riepu uzrādīto laiku, tapēc bija jādodas boksos 4min pirms kvalifikācijas beigām, lai veiktu riepu nomaiņu. Pēc riepu nomaiņas atlikušo laiku trasē priekšā bija Raikonens, kas neļāva sasniegt pietiekoši temperatūru inter riepās un līdz ar to cīnīties ar Strolla laiku. Teikt, ka tā ir Verstapena laža nepaņemt pole šajā situācijā ir apkārtējo faktu ignorēšana.
Ne jau tikai no riepām viss atkarīgs. Arī degvielas daudzums bākā ietekmē apļa laiku. Ja viņš būtu palicis ar Wet riepām braucot visiem pa priekšu, viņš noteikti būtu tās 2,5 sekundes atguvis (ja reiz pat ar riepām,kuras, kā viņš teica, nestrādāja, viņš spēja būt tikai 0.3 sek lēnāks), iespējams, pat vairāk... gluži kā Q2, kad no viņa pirmā uzrādītā apļa laika līdz pēdējam viņš bija par ~10 sekundēm ātrāks (ja pareizi atceros)... es uzskatu, ka ar jau uzsilušām wet riepām un gandrīz tukšu bāku pēdējā aplī viņš būtu varējis uzrādīt ātrāko laiku... bet, protams, katrs var uzskatīt citādāk...

     [+] [-]

, 2020-11-14 18:32, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Ne jau tikai no riepām viss atkarīgs. Arī degvielas daudzums bākā ietekmē apļa laiku. Ja viņš būtu palicis ar Wet riepām braucot visiem pa priekšu, viņš noteikti būtu tās 2,5 sekundes atguvis (ja reiz pat ar riepām,kuras, kā viņš teica, nestrādāja, viņš spēja būt tikai 0.3 sek lēnāks), iespējams, pat vairāk... gluži kā Q2, kad no viņa pirmā uzrādītā apļa laika līdz pēdējam viņš bija par ~10 sekundēm ātrāks (ja pareizi atceros)... es uzskatu, ka ar jau uzsilušām wet riepām un gandrīz tukšu bāku pēdējā aplī viņš būtu varējis uzrādīt ātrāko laiku... bet, protams, katrs var uzskatīt citādāk...
Var redzēt, ka pats nekad neesi braucis nekādās gonkās un tev ir 0 sajēga par saķeri, it sevišķi slapjā laikā.
Tā kā trase bija slidena, tad ir jāmāk atrast svara kompromiss, jo tukša bāka šajā gadījumā neko nenozīmē, jo lēnos līkumos, un kvalenē bija ļoti labi redzams, ka ir septiņi ļoti lēni līkumi, kas bija 1.,4.,7.,9. un pēdējie 12., 13., 14, un šajos līkumos ir tikai un vienīgi mehāniskā saķere, ko rada svars - jo lielāks svars, jo labāka saķere, jo tiek radīts masas spiediens uz riepām un tiek izspiest ūdens zem riepām, tiek radīta lielāka berze, riepas turas labā darba temperatūrā. Un arī taisnē pēc lēnajiem līkumiem papildus svars dod papildus saķeri, kad vajag paātrināties. Savukārt ātrajos līkumos papildus svars ir mīnuss, tomēr trase bija tik lēna, ka tikai 8.līkumā jeb 4 kreisajos pagriezienos papildus svars ir trūkums.
Tā kā lūdzu nākošā reizē neliec tik dumju komentāru.

     [+] [-]

, 2020-11-14 19:03, pirms 3 gadiem
Strols ir saglabājis pirmo vietu , jo tiesneši nesodija viņu, bet Sainzs gan dabuja trīs starta vietu sodu

  -1 [+] [-]

, 2020-11-14 19:15, pirms 3 gadiem
Hamiltons jaunās ēras lietus karalis? Hamiltons čempions, labākais braucējs? Cik tur trūka, lai Kimi viņam ieliktu, nerunājot, ka Makss viņu elementāri ielika. Visu cieņu viņam, bet ar vienādu tehniku, viņš vismaz 6 pilotus neapsteigtu.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-14 19:42, pirms 3 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Hamiltons jaunās ēras lietus karalis? Hamiltons čempions, labākais braucējs? Cik tur trūka, lai Kimi viņam ieliktu, nerunājot, ka Makss viņu elementāri ielika. Visu cieņu viņam, bet ar vienādu tehniku, viņš vismaz 6 pilotus neapsteigtu.
Stīrijas GP? Viņš lietū bija visiem vismaz 1,2 sekundes priekšā kvalifikācijā. Liela daļa domā, ka lietus izlīdzina tehniku, bet šeit nekā tāda nebija, tieši otrādi, te bija daļa formulu, kurām vienkārši šie apstākļi bija labāki. Paskaties rezultātos - lielākā atstarpe ir starp Mercedes un Haas komandu pilotiem - 2 citas formulas pa vidu abu komandu pilotiem ir starpā.

Tagad beidzot ir pienākusi tā viena reize, kad lielie Hamiltona heiteri var izlīst no krūmiem un runāt, cik viņš slikts.

     [+] [-]

, 2020-11-14 19:49, pirms 3 gadiem
Baig žēl Peresu. Viņam vajadzēja poli....

  -1 [+] [-]

, 2020-11-14 20:49, pirms 3 gadiem
archdevil rakstīja: Var redzēt, ka pats nekad neesi braucis nekādās gonkās un tev ir 0 sajēga par saķeri, it sevišķi slapjā laikā.
Tā kā trase bija slidena, tad ir jāmāk atrast svara kompromiss, jo tukša bāka šajā gadījumā neko nenozīmē, jo lēnos līkumos, un kvalenē bija ļoti labi redzams, ka ir septiņi ļoti lēni līkumi, kas bija 1.,4.,7.,9. un pēdējie 12., 13., 14, un šajos līkumos ir tikai un vienīgi mehāniskā saķere, ko rada svars - jo lielāks svars, jo labāka saķere, jo tiek radīts masas spiediens uz riepām un tiek izspiest ūdens zem riepām, tiek radīta lielāka berze, riepas turas labā darba temperatūrā. Un arī taisnē pēc lēnajiem līkumiem papildus svars dod papildus saķeri, kad vajag paātrināties. Savukārt ātrajos līkumos papildus svars ir mīnuss, tomēr trase bija tik lēna, ka tikai 8.līkumā jeb 4 kreisajos pagriezienos papildus svars ir trūkums.
Tā kā lūdzu nākošā reizē neliec tik dumju komentāru.
Nu, ja tu tāds sacīkšu braukšanas eksperts esi, tad, lūdzu, pastāsti man, kādā veidā braucēji pēkšņi sāka braukt ātrāk? Riepas ar katru apli nodilst arvien vairāk, kas nozīmē, ka tās paliek lēnākas (ar mazāku saķeri), svars arī ar katru apli paliek mazāks, bet kaut kā apļa laiki uzlabojas (pat par vairākām sekundēm)... Ja reiz papildus svars, kā tu saki, šajā kvalī spēlēja tikai pozitīvu lomu, jo nodrošināja papildus saķeri, tad kā tādā gadījumā labākos apļa laikus braucēji uzrādīja tad, kad mašīnas bija vieglākas?

     [+] [-]

, 2020-11-14 21:07, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Nu, ja tu tāds sacīkšu braukšanas eksperts esi, tad, lūdzu, pastāsti man, kādā veidā braucēji pēkšņi sāka braukt ātrāk? Riepas ar katru apli nodilst arvien vairāk, kas nozīmē, ka tās paliek lēnākas (ar mazāku saķeri), svars arī ar katru apli paliek mazāks, bet kaut kā apļa laiki uzlabojas (pat par vairākām sekundēm)... Ja reiz papildus svars, kā tu saki, šajā kvalī spēlēja tikai pozitīvu lomu, jo nodrošināja papildus saķeri, tad kā tādā gadījumā labākos apļa laikus braucēji uzrādīja tad, kad mašīnas bija vieglākas?
Tak lietus riepas noņem ūdeni no trases, tas tak tīri loğiski ir , tapēc jau apļa laika uzlabojās

  -1 [+] [-]

, 2020-11-14 21:57, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Stīrijas GP? Viņš lietū bija visiem vismaz 1,2 sekundes priekšā kvalifikācijā. Liela daļa domā, ka lietus izlīdzina tehniku, bet šeit nekā tāda nebija, tieši otrādi, te bija daļa formulu, kurām vienkārši šie apstākļi bija labāki. Paskaties rezultātos - lielākā atstarpe ir starp Mercedes un Haas komandu pilotiem - 2 citas formulas pa vidu abu komandu pilotiem ir starpā.

Tagad beidzot ir pienākusi tā viena reize, kad lielie Hamiltona heiteri var izlīst no krūmiem un runāt, cik viņš slikts.
Es neteicu, ka viņš ir slikts, es teicu, ka šobrīd un vienmēr ir bijuši labāki piloti uz trases.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-14 22:00, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Tak lietus riepas noņem ūdeni no trases, tas tak tīri loğiski ir , tapēc jau apļa laika uzlabojās
Tas, protams, spēlēja kaut kādu lomu, bet tas vien noteikti nebija iemesls tik pamatīgiem uzlabojumiem. Tur citas lietas spēlēja lielāku lomu. Iespējams, RP mašīnas bija vairāk noregulētas par labu inters, nevis wets, tāpēc arī viņi pēkšņi kļuva konkurētspējīgi...

     [+] [-]

, 2020-11-14 23:14, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Nu, ja tu tāds sacīkšu braukšanas eksperts esi, tad, lūdzu, pastāsti man, kādā veidā braucēji pēkšņi sāka braukt ātrāk? Riepas ar katru apli nodilst arvien vairāk, kas nozīmē, ka tās paliek lēnākas (ar mazāku saķeri), svars arī ar katru apli paliek mazāks, bet kaut kā apļa laiki uzlabojas (pat par vairākām sekundēm)... Ja reiz papildus svars, kā tu saki, šajā kvalī spēlēja tikai pozitīvu lomu, jo nodrošināja papildus saķeri, tad kā tādā gadījumā labākos apļa laikus braucēji uzrādīja tad, kad mašīnas bija vieglākas?
Kāpēc sākt braukt ātrāk!
nr.1. Latvijā ir seriāls kartingos Openkart. Palasi komentārus un paskaties rezultātus. Pat ziemas gonkās kartingos tika iekrāmēti maksimāli iespējamie papildus 32kg, lai lēnajos līkumos būtu saķere un pēc tiem taisnē būtu uzrāviena saķere.
nr.2. Lietus riepas izspiež ūdeni ar iespēju līdz 60litri sekundē. Ar katru apli gan ūdens izspiešanas gadījumā, gan trases seguma temperatūras celšanās gadījumā trase žūst, it sevišķi līkumu ārmalās un taišņu sākumā pēc ļoti lēniem līkumiem. Ne velti pirms kvalenes atsākšanās trasē izdzina trīs kamazus, kuru uzdevums bija noslaucīt lieko ūdeni no šiem lēnajiem līkumiem, jo tieši šajos līkumos riepas atdziest tik daudz, ka zaudē jebkādas fizikālās īpašības. Un kopā ar trases nožūšanu saķere palielinās, jo samazinās ūdens daudzums, kas ir jāizspiež no riepu apakšas saķerei ar segumu, samazinās ūdens daudzums, kas palīdz saglabāt riepu darba temperatūru. Jo vairāk brauc, jo lielāki grādi riepās, jo labāka saķere, jo ātrāka paliek trase.
nr.3. Bremzes - bremzes nodrošina apmēram 35-40% no nepieciešamā siltuma riepu temperatūras. Ne velti Renault un Alfa brutāli ar melno makgaivereni aizlīmēja visus bremžu dzesēšanas kanālus, jo bremzes faktiski netiek izmantotas, kā rezultātā dēļ pazeminātas temperatūras daudzi pat pirmo līkumu nevarēja normāli izņemt, jo pēdējos līkumos pirms taisnes bremzes netiek lietotas jo bremzē ar motoru. Lai uzsildītu riepas, ir arī jābremzē ar darba bremzēm, kuras pēc tam palīdz noturēt temperatūru riepās. Jāatzīst, ka Mercedes raustīja savu DAS stūri visos iespējamos veidos, bet tas neko nepalīdzēja. Rezultātā Renault un Alfa tika top 10.
nr.4. regulējums. Laika prognozes dalās, tomēr par 90% laiks būs kā vācijas gp - auksts bet sauss. Un šajā gadījumā visi, izņemot Mercedes un Ferrari ieberzīsies, jo vēlreiz norādu, ka šo divu komandu autiņi tika noregulēti uz sausas gonkas režīmu. Atgādinu, ka pēc izbraukšanas no boksiem uz Q1, formulu nav iespējams regulēt. Izņemot, ja startē no boksiem. Un nebrīnīšos, ka rīt vairāk nekā viens startēs no boksiem.
p.s. personīgs apsveikums Sauber Alfa, kuriem komandas 500 gonkā tika sarūpēts diezgan unikāls apsveikums - abi autiņu top 10 kvalenē.
p.p.s. Tā Hulkenbergs 2010.gadā kvalenē paķēra poli, jo trase tika nožāvēta, uzberzta, un uzvarēja tas, kurš pēdējais pirms sarkanā signāla uzsāka poles apli.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-14 23:14, pirms 3 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Es neteicu, ka viņš ir slikts, es teicu, ka šobrīd un vienmēr ir bijuši labāki piloti uz trases.
Skaidrs, tad Mercedes vienkārši maksā lielu algu pilotam, kurš starp F1 braucējiem ir viduvējs. Ar Alonso savā rūkija sezonā savāca vienādu punktu skaitu. Un uzvarējis jebkurā sezonā, kurā startējis, pat tajās, kad viņam nebija labākā mašīna. Un Rosbergam bija jāatdod pilnīgi viss 2016. gadā, lai kļūtu par čempionu, un pat tad bija nepieciešama neliela veiksmes palīdzība Hamiltona motora nodegšanas formā Malaizijā no drošas pirmās vietas..

Kurš tad ir šobrīd labāks? Makss? Iespējams, bet lieta tāda, ka Red Bull mašīna tiek būvēta tieši viņam, citādi viņš arī nespētu turēt līdzi. Labākā komanda ar vienu no lielākajiem budžetiem neņems 2 viduvējus pilotus.

Paskaties, kā Sebam gāja 2017. un 2018. gadā ar Ferrari, kas bija labāks par Mercedes (viņš pat tās abas sezonas visu sezonas pirmo pusi bija vadībā).

Apnicis mūžīgais - viņam ir vislabākā mašīna, viņš ir viduvējs braucējs, jebkurš viņu uzvarētu ar Mercedes. To varētu teikt ja viņš būu bijis vienu, max divas sezonas Mercedes un tad izmests, bet ilgāk nepaturēs komanda viduvēju braucēju, kur nu vēl maksās vislielāko algu F1.

Jāatceras, ka viņš neiesēdās labākajā mašīnā, daudzi viņu nolika par lēmumu nomainīt McLaren pret Mercedes.

     [+] [-]

, 2020-11-14 23:20, pirms 3 gadiem
[quote esprets]
Skaidrs, tad Mercedes vienkārši maksā lielu algu pilotam, kurš starp F1 braucējiem ir viduvējs. Ar Alonso savā rūkija sezonā savāca vienādu punktu skaitu. Un uzvarējis jebkurā sezonā, kurā startējis, pat tajās, kad viņam nebija labākā mašīna. Un Rosbergam bija jāatdod pilnīgi viss 2016. gadā, lai kļūtu par čempionu, un pat tad bija nepieciešama neliela veiksmes palīdzība Hamiltona motora nodegšanas formā Malaizijā no drošas pirmās vietas..

Kurš tad ir šobrīd labāks? Makss? Iespējams, bet lieta tāda, ka Red Bull mašīna tiek būvēta tieši viņam, citādi viņš arī nespētu turēt līdzi. Labākā komanda ar vienu no lielākajiem budžetiem neņems 2 viduvējus pilotus.

Paskaties, kā Sebam gāja 2017. un 2018. gadā ar Ferrari, kas bija labāks par Mercedes (viņš pat tās abas sezonas visu sezonas pirmo pusi bija vadībā).

Apnicis mūžīgais - viņam ir vislabākā mašīna, viņš ir viduvējs braucējs, jebkurš viņu uzvarētu ar Mercedes. To varētu teikt ja viņš būu bijis vienu, max divas sezonas Mercedes un tad izmests, bet ilgāk nepaturēs komanda viduvēju braucēju, kur nu vēl maksās vislielāko algu F1.

Jāatceras, ka viņš neiesēdās labākajā mašīnā, daudzi viņu nolika par lēmumu nomainīt McLaren pret Mercedes.
Hamiltons ir vienīgais, kurš uzvarējis katrā sezonā. To pagaidām nevienam nepārspēt.
Pat 2013.gada uzvaru Ungārijā, kur visi paredzēja, ka uzvarēs Feteļš, kurš tik šķību ģīmi rādīja gan pēc kvalenes, gan pēc gonkas.

     [+] [-]

, 2020-11-15 00:13, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Skaidrs, tad Mercedes vienkārši maksā lielu algu pilotam, kurš starp F1 braucējiem ir viduvējs. Ar Alonso savā rūkija sezonā savāca vienādu punktu skaitu. Un uzvarējis jebkurā sezonā, kurā startējis, pat tajās, kad viņam nebija labākā mašīna. Un Rosbergam bija jāatdod pilnīgi viss 2016. gadā, lai kļūtu par čempionu, un pat tad bija nepieciešama neliela veiksmes palīdzība Hamiltona motora nodegšanas formā Malaizijā no drošas pirmās vietas..

Kurš tad ir šobrīd labāks? Makss? Iespējams, bet lieta tāda, ka Red Bull mašīna tiek būvēta tieši viņam, citādi viņš arī nespētu turēt līdzi. Labākā komanda ar vienu no lielākajiem budžetiem neņems 2 viduvējus pilotus.

Paskaties, kā Sebam gāja 2017. un 2018. gadā ar Ferrari, kas bija labāks par Mercedes (viņš pat tās abas sezonas visu sezonas pirmo pusi bija vadībā).

Apnicis mūžīgais - viņam ir vislabākā mašīna, viņš ir viduvējs braucējs, jebkurš viņu uzvarētu ar Mercedes. To varētu teikt ja viņš būu bijis vienu, max divas sezonas Mercedes un tad izmests, bet ilgāk nepaturēs komanda viduvēju braucēju, kur nu vēl maksās vislielāko algu F1.

Jāatceras, ka viņš neiesēdās labākajā mašīnā, daudzi viņu nolika par lēmumu nomainīt McLaren pret Mercedes.
Tu manu tekstu izlasīji? Vai laidi gar ausi? Vēlreiz es nesaku, ka Hamiltons ir slikts, BET pat šobrīd ir labāki piloti par viņu. Es kkur pieminēju par mašīnām? Neliec vārdus man mutē.

Vienādos apstākļos no šā (uzsvēršu no šā nevis savā labākajā formā) viņu apbrauktu - Kimi, Leklērs, Verstapens, Rikardo, iespējams Perezs - par parējiem diviem es domāju Alonso un Batonu, kuri abi ielika viņam. Nav viņš labākais braucējs, pat šobrīd uz trases, VĒLREIZ es nesaku, ka viņš ir slikts, labs braucējs, talants, bet nekas unikāls, salīdzināt viņu ar Sennu vai Prostu būtu smieklīgi. Senna šodienas kvalī visus par sekundi ieliktu, bet Hamis pat PP nevar dabūt, jā teiksi tehnika un viss, bet vai Sennam visos laikos tehnika bija labākā?

     [+] [-]

, 2020-11-15 01:58, pirms 3 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Tu manu tekstu izlasīji? Vai laidi gar ausi? Vēlreiz es nesaku, ka Hamiltons ir slikts, BET pat šobrīd ir labāki piloti par viņu. Es kkur pieminēju par mašīnām? Neliec vārdus man mutē.

Vienādos apstākļos no šā (uzsvēršu no šā nevis savā labākajā formā) viņu apbrauktu - Kimi, Leklērs, Verstapens, Rikardo, iespējams Perezs - par parējiem diviem es domāju Alonso un Batonu, kuri abi ielika viņam. Nav viņš labākais braucējs, pat šobrīd uz trases, VĒLREIZ es nesaku, ka viņš ir slikts, labs braucējs, talants, bet nekas unikāls, salīdzināt viņu ar Sennu vai Prostu būtu smieklīgi. Senna šodienas kvalī visus par sekundi ieliktu, bet Hamis pat PP nevar dabūt, jā teiksi tehnika un viss, bet vai Sennam visos laikos tehnika bija labākā?
Vienīgi kas potenciāli varētu būt ātrāki par hami ir Verstapens un Leklērs. Varbūt Rikardo. Tajā sarakstā ieliekot Kimi, ir skaidrs ka sajēga no f1 tev ir ļoti ļoti minimāla.

     [+] [-]

, 2020-11-15 03:28, pirms 3 gadiem
flab3r rakstīja: Vienīgi kas potenciāli varētu būt ātrāki par hami ir Verstapens un Leklērs. Varbūt Rikardo. Tajā sarakstā ieliekot Kimi, ir skaidrs ka sajēga no f1 tev ir ļoti ļoti minimāla.
Ok, bet tu nosauci trīs no četriem, otrkārt es nekad neesmu teicis, ka es par f1 zinu vairāk nekā cits