Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Tagad man var palīdzēt tikai brīnums"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Tagad man var palīdzēt tikai brīnums"
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Pēc piedzīvotās izstāšanās Eifelas "Grand Prix" posmā Valteri Botass atzinis, ka viņa izredzes uzvarēt šī gada F1 pasaules čempionātā ir tikpat kā zudušas.

Somu pilots startēja no pole position, sākotnēji bija sacīkšu līderis, bet 12. aplī bremzējot nobloķēja riteņus, kā rezultātā atkrita aiz otra "Mercedes" braucēja Lūisa Hamiltona. Sešus apļus vēlāk Botass izstājās MGU-H sistēmas tehnisku problēmu dēļ.

Atlikušajās sešās sacīkstēs iespējams izcīnīt maksimums 156 punktus, kamēr šobrīd kopvērtējumā Botass ir jau 69 punktu attālumā no līdera Hamiltona. Botasam turklāt tagad jāsāk uzmanīties no "Red Bull" pilota Maksa Verstapena, kurš viņam zaudē vien 14 punktus.

"Atstatums līdz Lūisam kopvērtējumā ir diezgan liels un man būs nepieciešams brīnums, lai viņu uzveiktu, taču, kā vienmēr, nav iemesla, lai uzreiz padotos," saka Botass. "Ir jānotur sava latiņa augstu un jāturpina censties. Redzēsim, kā būs, bet "sarūgtinājums" ir īstais vārds, kas attēlo šī brīža situāciju."

Turpmāko sacīkšu laikā Botass domās par uzvarām atsevišķos posmos, nepievēršot uzmanību kopvērtējumam: "Domāju, ka tas ir labākais psiholoģiskais stāvoklis, ar kādu var stāties uz starta. Nav jēgas rēķināt punktus, jo līderim zaudēju daudz. Labāk uzstādīšu mērķus katrai sacīkšu nedēļas nogalei atsevišķi un darīšu visu, lai tos sasniegtu. Esmu satrenējies noskaņoties uz nepadošanos, tāpēc dabiski to nedarīšu, bet pēc dažiem mēnešiem būsim zinošāki un varēsim saprast, kā ir pagājusi šī sezona."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2020-10-14 15:52, pirms 4 gadiem
Naivais soms. Tāpat tev nedos uzvarēt, kamēr blakus būs melnis.