Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Brivio aiziet no "Alpine" komandas

Juris Grīns
Juris Grīns

Brivio aiziet no "Alpine" komandas
Davide Brivio. Foto: Motorsport.com

"Alpine" paziņojusi, ka Davide Brivio šī gada beigās pametīs komandu, kurā nostrādāja trīs gadus.

2020. gadā Brivio vadībā "Suzuki" komanda ar braucēju Žoanu Miru pēc 20 gadu pārtraukuma uzvarēja "MotoGP" čempionātā. Pēc tam, 2021. gadā Brivio pievienojās F1 komandai "Alpine", kļūstot par sacīkšu direktoru. Savukārt pērn viņš kļuva par "Alpine" jauno braucēju attīstības programmas vadītāju.

Brivio vēl bija spēkā līgums uz 2024. gadu, taču abas puses vienojušās par tā priekšlaicīgu laušanu. Turpmāk "Alpine" junioru programmu pārraudzīs Žuljens Rouzs, kurš šajā amatā strādājis jau iepriekš.

Pirms dažām nedēļām "Speedweek" vēstīja, ka Brivio nākamgad varētu kļūt par "Honda" rūpnīcas komandas vadītāju "MotoGP" čempionātā, nomainot Alberto Puigu. Pagaidām gan tās paliek tikai spekulācijas. Pēdējā laikā "Honda" vienība piedzīvojusi pagrimuma periodu, nomainījušies jau vairāki vadošie darbinieki, aizgājis arī titulētais braucējs Marks Markess.

Par "Alpine" jauno izpilddirektoru šogad Lorēna Rosi vietā kļuva Filipe Kriefs. Savus amatus zaudēja komandas vadītājs Otmars Šafnauers un sporta direktors Alans Permane. Savukārt galvenais tehniskais darbinieks Pets Frajs izlēma pāriet uz "Williams" vienību.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv