Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ņūvijs: "Esam izstumti ārā no F1 čempionāta"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ņūvijs: "Esam izstumti ārā no F1 čempionāta"
Adrians Ņūvijs
Foto: Digitale/Scanpix

"Red Bull" komanda un dzinēju piegādātājs "Renault" ir izlēmuši par sadarbības beigšanu šīs sezonas izskaņā, bet ar "Mercedes" un "Ferrari" austriešu vienībai par motoru piegādi nav izdevies vienoties, kas faktiski nozīmē nepieciešamību aiziet no Formulas 1, paziņojis izcilais dizaineris Adrians Ņūvijs.

Vēl Krievijas "Grand Prix" nedēļas nogalē "Red Bull" vadība paziņoja, ka turpinās sarunas ar "Ferrari" un tāpat dialogs atjaunots ar "Renault". Diemžēl jau pirmdien kļuva zināms, ka "Ferrari" nav piekrituši pārdot "Red Bull" komandai jaunākās specifikācijas dzinējus, un tāpat arī sarunas ar "Renault" nav novedušas pie pozitīva rezultāta.

"Iespējams, var teikt, ka esam izstumti ārā no Formulas 1," pirmdien intervijā ziņu aģentūrai "Reuters" bija spiests atzīt "Red Bull" konstuktors Ņūvijs. "Ar nožēlu jāsaka, ka mūsu attiecībām ar "Renault" faktiski ir pielikts punkts. Mūsu "laulībā" bijis pārāk daudz nesaskaņu. Esam palikuši bez motora."

"Red Bull" būtu iespēja 2016. gada F1 sezonā izmantot šī gada dzinējus, līdzīgi kā to jau pagājušajā nedēļā piekrita darīt "Toro Rosso", kam izdevās vienoties ar "Ferrari" par sadarbību nākamajā sezonā. Tomēr "Red Bull" šāds variants neapmierina.

Tāpat Ņūvijs skaidro, ka sadarbība ar "Renault" nav iespējama, jo francūžiem nav konkrēta plāna kā atrisināt ieilgušās problēmas ar dzinēju izturību un jaudu.

"Uzlabojumi ir nepieciešami, tomēr nav nosprausta konkrēta ceļa, kā to varētu sasniegt," saka Ņūvijs. ""Red Bull" komandai nevajadzētu atrasties tādā situācijā, kad startēšana sacensībās notiek tikai statistikas pēc."

"Red Bull" komanda Formulā 1 ienāca 2005. gadā, kad tika izveidota uz britu vienības "Jaguar Grand Prix" bāzes. Šobrīd tā aizvadījusi jau gandrīz 200 sacīkstes, uzvarējusi 50 posmos, kā arī guvusi četrus titulu pilotu ieskaitē un konstruktoru kausā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, Le Mans Racing,...

     [+] [-]

, 2015-10-13 09:43, pirms 9 gadiem
Ņūvijs var gaidiit liigumu no Ferrarii...Red Bull varees celt spaarnos citaas sporta veidaa

     [+] [-]

, 2015-10-13 09:56, pirms 9 gadiem
Var saprast Red Bull. Pēc 4 pēc kārtas izcīnītiem tituliem tagad cīnīties par pāris goda pjedistāliem sezonā ir morāli grūti,jo nesen viņi bija Mersedess vietā kad uzvarēja visu pēc kārtas. Un tas jau sen bija skaidrs, ka viņi netiks pie 2016.gada Ferrari motoriem. Es būtu bijis šokā,ja Ferrari saviem tiešajiem konkurentiem savus motorus pārdotu.

     [+] [-]

, 2015-10-13 10:32, pirms 9 gadiem
Izskatās ka paši sevi izstūma, sačakarēja attiecības ar Renault. Visu sezonu tik presē lamāja Renault, un tai pat laikā sapņoja par Mercedes motoriem, bet tas jau aklajam bija skaidrs ka Mercedes un Ferrari nedos viniem motorus!

     [+] [-]

, 2015-10-13 13:37, pirms 9 gadiem
RTL kaut kur paklīda info, ka Mercedes vēl nav teikuši nē saviem motoriem, tie pat būtu jaunākās paaudzes motori, bet bez papildus 30 zirgiem, kurus ir iespējams iegūt tikai Mercedes rūpnīcas komandai.

     [+] [-]

, 2015-10-13 20:08, pirms 9 gadiem
lai ņem tak Hondu un cosworth arī ieminējas ka varētu atgriesties