Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jaunās F1 komandas par dalību čempionātā maksās 170 miljonus eiro

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunās F1 komandas par dalību čempionātā maksās 170 miljonus eiro
Foto: Motorsport.com

Katra jaunā komanda, kas turpmāk plānos startēt F1 pasaules čempionātā, pārējām vienībām jau pirms dalības sacīkstēs būs spiesta samaksāt kopumā 170 miljonus eiro, nosaka jaunais Konkordes līgums.

Šonedēļ kļuva zināms, ka visas F1 komandas piekritušas iekļaut Konkordes līgumā punktu, kas aizsargā to ienākumus. Ņemot vērā, ka turpmāk starp visām komandām čempionāta reklāmas ienākumi tiks sadalīti vienlīdzīgāk nekā līdz šim, pastāvēja bažas, ka sacīkstēm varētu pieteikties jaunas komandas, kas gribētu saņemt daļu no šiem ieņēmumiem, tajā pašā laikā nenopietni attiecoties pret sportiskajām lietām.

Ņemot vērā, ka tādā gadījumā "Formula 1" ieņēmumi jau tiktu sadalīti starp 11 vai 12, nevis tagadējām desmit komandām, nolemts, ka katrai jaunajai komandai ir jāspēj ar 170 eiro lielu maksājumu apliecināt savu finansiālo varēšanu. Tas nozīmē, ka jauna komanda katrai esošajai sākotnēji būs spiesta maksāt 17 miljonus eiro.

"Šie 170 miljoni ir jāmaksā, lai aizsargātu pastāvošo komandu vērtību," sacīja "McLaren" vadītājs Zaks Brauns. "Tā kā tas bija "Williams" gadījumā, par šo naudu var iegūt daudz vairāk nekā izveidojot jaunu komandu. Tomēr, ja mēs ticam šīs franšīzes vērtībai un "Formula 1" izaugsmei, ieguldīto naudu pēc kāda laika iespējams atpelnīt."

Kā zināms, nesen leģendārā "Williams" komanda tika pārdota ASV investīciju kompānijai "Dorilton Capital". Tiek lēsts, ka darījuma summa bijusi ap 170 miljoniem eiro.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...