Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons salīgst mieru ar Verstapenu

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons salīgst mieru ar Verstapenu
Hamiltons un Verstapens sarokojas
Foto: EPA/Scanpix

Pirms Ķīnas F1 posma Lūiss Hamiltons devies aprunāties ar Maksu Verstapenu, jo pilotu starpā iepriekšējās sacīkstēs notika strīdīgi vērtēta sadursme. "Mercedes" pilots esot atgādinājis jaunajam talantam par to, ka cieņa sportistu starpā ir ļoti svarīga.

Hamiltona un "Red Bull" komandas braucēja sadursme Bahreinas "Grand Prix" bija viens no visvairāk apspriestajiem notikumiem šīs nedēļas laikā. Atgādinām, ka Verstapens sacīkšu sākumā agresīvā manierē centās apdzīt četrkārtējo F1 čempionu, Hamiltons neatkāpās un abu riteņi saskārās. Hamiltons cīņu varēja turpināt un finišēja trešais, kamēr Verstapens drīz izstājās ar sabojātu diferenciāli.

Vēlāk, atrodoties atpūtas telpā un skatoties atkārtojumu, Hamiltons aizmirsa, ka visu noklausās mikrofoni un nosauca Verstapenu par stulbeni.

"Parasti savu sakāmo es pasaku trasē, bet ne pēc šī incidenta," atzīst Hamiltons. "Tikko redzēju Maksu un pateicu viņam, ka vienmēr ir labi, ja piloti ciena viens otru. Tā kā esmu vecāks braucējs, jutu, ka ir svarīgi pieiet pie viņa. Mēs paspiedām viens otram roku, un es teicu, ka man žēl par to, kas notika iepriekšējā posmā, lai kurš arī pie tā nebūtu vainojams, jo tas vairs nav svarīgi, tā ir pagātne. Ceru, ka šī cieņas izrādīšana daudz ko parāda, jo cieņa starp braucējiem, manuprāt, ir svarīga."

Jautāts par to, ko Verstapens atbildēja, Hamiltons atzina: "Es īsti nedzirdēju, tur bija liels troksnis, bet viņš mani uzklausīja."

Tā kā Hamiltona pateikto atpūtas telpā sadzirdēja arī žurnālisti, vēlāk no tā izvērtās pamatīga vētra sociālajos tīklos, arī presē par to daudz rakstīts. Līdz ar to sportists atzīst, ka turpmāk būs uzmanīgāks ar to, ko runā šādos gadījumos.

"Es būšu uzmanīgāks," Hamiltons saka. "Domāju, ka visus šos gadus esmu uzvedies diezgan labi, šķiet, ka šī bija pirmā reize, jo aizmirsu, ka tur ir kameras. Protams, jums arī līdz ar to būs mazāk par ko rakstīt. Nezinu gan, vai tas nenāks par sliktu līdzjutējiem, jo šādi gadījumi dod žurnālistiem vairāk tēmas, par ko uzrakstīt."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...