Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Bērmans ir supertalants"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Bērmans ir supertalants"
Olivers Bērmans. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko uzskata, ka Olivers Bērmans ir īpašs talants un "Ferrari" komanda tagad saskarsies ar "galvassāpēm", domājot, ko ar tik labu jauno pilotu iesākt.

Bērmans Saūda Arābijas GP aizvietoja Karlosu Sainsu, kuram tika veikta apendicīta operācija. Britu pilots, aizvadījis vienu treniņu, kvalifikācijā guva 11. pozīciju. Sacensībās sportists nodemonstrēja ātru braukšanu, nepieļāva kļūdas, veica apdzīšanas un arī spēja kāpināt tempu, kad tas nepieciešams, finišējot septītajā vietā.

"Es uzskatu, ka Bērmana debija "Ferrari" bija sensacionāla," atzīst Marko. "Šādi braukt tādā trasē kā Džida, bez daudz iespējām pirms tam aizvadīt treniņus, tas bija spēcīgi. Dažbrīd viņš brauca vienā līmenī ar Šarlu Leklēru. Ko "Ferrari" tagad darīs? Viņi ir noslēguši līgumu ar ļoti dārgo Luisu Hamiltonu, Leklēram ir ilgtermiņa kontrakts un tagad viņiem ir supertalants Bērmans. Ja es būtu Freda Vasūra vietā, nekavējoties sameklētu viņam vietu citā komandā, piemēram, "Haas". Tagad viņiem atkal būs jātērē nauda, lai Oliveru trenētu. Komandām šobrīd jau tā pietiek izdevumu, par to nāksies daudz maksāt."

Marko stāsta, ka īpaši talantīgi piloti uzreiz spēj parādīt labu veikumu, kā tas bija Bērmana gadījumā. Viņš arī kā piemēru min "Moto2" čempionu Pedro Akostu, kurš svētdien "MotoGP" debijā Kataras posmā vienubrīd pat pretendēja uz pjedestālu un spēja apdzīt arī titulēto Marku Markesu.

"Paskatoties uz Bērmanu, arī uz mūsu Liamu Lovsonu vai Pedro Akostu - jūs varat redzēt, kā izskatās īpašs talants," saka Marko. "Protams, mūsdienās visi jaunie braucēji, kad sēžas mašīnā, jau ir labi sagatavoti. Tomēr tikai tie, kas ir tiešām labi, var parādīt šādu veikumu jau no paša sākuma. Tas, kā Akosta uzbruka Markesam, bija kaut kas atsvaidzinošs, gluži tāpat kā Bērmana sniegums Saūda Arābijā. Kaut ko tādu mēs visi gribam redzēt."

Lai gan Sainss visticamāk būs ierindā uz nākamo posmu Austrālijā, lēmums par to, vai spāņu pilots ir gatavs atgriezties trasē, tiks pieņemts vien sacensību nedēļā. Bērmans arī dosies līdzi komandai uz Melburnu, lai vajadzības gadījumā atkal stātos uz starta.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv