Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Mērķis nākamsezon pārspēt "Red Bull" komandu ir reāli izpildāms"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "Mērķis nākamsezon pārspēt "Red Bull" komandu ir reāli izpildāms"
Foto: Motorsport.com

Sezonas otrajā pusē "Ferrari" piedzīvoja manāmu progresu, kā rezultātā kopvērtējumā tikai par trim punktiem piekāpās "Mercedes" vienībai. Lai gan līdz "Red Bull" atstatums bija milzīgs, Sainss uzskata, ka nākamās sezonas mērķis ir panākt čempionu komandu.

"Domāju, ka tas ir reāls mērķis," stāsta Sainss. "Vai mums izdosies to īstenot? To rādīs laiks. Bet es gribu, lai komanda domā, ka tas ir iespējams, jo es pats tam ticu."

Sainss bija vienīgais, kuram šogad kādā no "Grand Prix" sacīkstēm izdevās pārspēt "Red Bull" komandu. Tas notika Singapūrā, visos pārējos posmos uzvarēja kāds no "Red Bull" braucējiem.

Spāņu pilots kā iedvesmojošu piemēru min "McLaren", kas pēc ļoti vāja sezonas sākuma beigās spēja progresēt jau faktiski līdz otrās spēcīgākās komandas statusam.

"Sezonas laikā "McLaren" izdevās spert šos vajadzīgos soļus," saka Sainss. "Un esmu perfekti pārliecināts, ka "Ferrari" ziemas laikā var paveikt to pašu. Es ticu komandai. Ticu potenciālam, kas mums mājās ir, lai visu apgrieztu otrādi. Ir trases, kurās kvalifikācijā spējam uzvarēt ar 0.3 sekunžu pārsvaru pār "Red Bull". Tā ir specifiska mūsu mašīnas īpašība, kas ir ļoti laba. Mums vienkārši jāpanāk, lai to varam izdarīt visos posmos."

"Ferrari" piloti aizvadītajā sezonā septiņas reizes spēja izcīnīt pole position - piecreiz pirmais startēja Šarls Leklērs, divas reizes Sainss. Tomēr sacīkšu režīmā "Red Bull" varēja lepoties ar lielu pārspēku.

Jautāts par SF-23 modeļa labajām īpašībām, ko gribētu redzēt jaunajā mašīnā, Sainss sacīja: "Ātrums taisnēs, bremzēšanas īpašības un tas, kā tiek izbraukti 90 grādu vai īsie līkumi. Arī braukšana pa apmalēm ir mūsu stiprā puse. Tas nozīmē, ka šim auto bija daži ļoti, ļoti spēcīgi aspekti. Tomēr, lai nodrošinātu, ka esam ātri visur, varbūt kaut kas no tā būtu jāziedo. Sevišķi jādomā, kā uzlabosim mašīnu sacīkšu režīmam, ko darīsim ar riepām, kas šogad neļāva braukt vienā līmenī ar "Red Bull" vai "McLaren". Sevišķi tādās trasēs kā Interlagosa vai Ostina varējām redzēt, ka mums sacensībās pietrūkst ātruma."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2023-12-13 12:45, pirms 5 mēnešiem
Nu sezonas beigās Ferrari iedeva cerību, bet atceroties 2022 nu nezinu.

     [+] [-]

, 2023-12-13 16:20, pirms 5 mēnešiem
Pārspēt konstruktoru kausā ir viens, mazticami bet tomēr iespējams ja Peresam motivācijas nebūs. Pārspēt Maxi trasē, neiespējami!

     [+] [-]

, 2023-12-13 18:53, pirms 5 mēnešiem
Ko viņš pīpē?🤣