Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltona dzinējs kuru katru apli varēja apstāties

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltona dzinējs kuru katru apli varēja apstāties
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Jau Brazīlijas F1 sacensību vidū "Mercedes" komanda sāka satraukties, ka Lūisa Hamiltona formulas dzinējs var neizturēt līdz finišam. Ja sacīkstes būtu par vienu apli garākas, iespējams britu pilots būtu bijis spiests izstāties.

Interlagosas trasē "Grand Prix" braucējiem bija jāveic 71 aplis, bet jau pēc nobrauktiem 28 apļiem Hamiltona inženieri secināja, ka izpūtēja bojājuma dēļ dzinējā krasi paaugstinājusies temperatūra, tādēļ kuru katru brīdi tas var pārkarst līdz kritiskajai robežai. Tas bija brīdī, kad katrs uzstādītais apļa laiks Hamiltonam bija no svara, jo sportists bija zaudējis vadību sacensībās.

"Manā radio bija atvērti kādi desmit kanāli uz es klausījos, ko runā mūsu inženieri," stāsta "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs. "Es dzirdēju, ka Lūisam ir dzinēja bojājums, tā apstāšanās ir neizbēgama, un tas var notikt jau nākamajā aplī. Es pagriezu skaļāk un pārjautāju, un viņi apstiprināja, ka jaudas agregātam ir liela problēma, nākamajā aplī tas var apstāties. Tomēr nākamajā aplī tas neapstājās."

Volfs skaidro, ka inženieri centušies mazināt dzinēja pārkaršanu, atslēdzot vairākas funkcijas: "Mūsu izpūtējs bija pārkarsis, un mēs pārsniedzām pieļaujamās temperatūras. Viņi sāka visu atslēgt, un temperatūra no 1000 grādiem nokritās uz 980, taču aizvien bija par augstu. Tas bija briesmīgs brīdis. Dievs vien zina, kā iespējams saremontēt dzinēju, kas gatavojas salūzt, lai mašīna varētu finišēt. Šīs sacīkstes bija murgs līdz brīdim, kad tika sasniegts finišs."

Hamiltons vadību atguva, kad Makss Verstapens piedzīvoja sadursmi ar Estebanu Okonu. Kamēr Hamiltonam bija problēmas ar dzinēju, Verstapens turpināja braukt ar bojātu mašīnas grīdu, kā dēļ bija pazudusi liela daļa no piespiedējspēka. Galu galā noķert Hamiltonu "Red Bull" pilotam neizdevās.

"Pēdējos desmit apļos es kliedzu radio, lai puiši turpina strādāt un kaut ko izdomā," stāsta Hamiltons. "Viņi darīja savu darbu, kamēr es no savas puses darīju, ko spēju pats."

"Mercedes" komanda Brazīlijā jau nodrošinājusi uzvaru 2018. gada Konstruktoru kausā, kamēr Hamiltons jau posmu iepriekš Meksikā bija kļuvis par šīs sezonas F1 čempionu individuālajā ieskaitē.

Izmantotie resursi:
Autosport

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-11-12 20:13, pirms 5 gadiem
Ja buutu Kaajstarpenim MAX,nedauziita dreziina,mans draugs ham. paliktu second

     [+] [-]

, 2018-11-12 21:33, pirms 5 gadiem
Oi....nu ko te lielās tgd kā būtu ,ja būtu utt...

  +1 [+] [-]

, 2018-11-12 22:04, pirms 5 gadiem
ne velti saka, ka Hamiltonam ļoti veicas... divkārša veiksme vienā sacīkstē...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja