Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Formulā 1" atkal gatavojas startēt japāņu pilots

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formulā 1" atkal gatavojas startēt japāņu pilots
Juki Cunoda. Foto: Red Bull Content Pool

Izcīnījis savu pirmo uzvaru "Formula 2" sacīkstēs, jau nākamgad Juki Cunoda cer startēt F1 pasaules čempionātā "AlphaTauri" komandas sastāvā.

2018. gadā Cunoda kļuva par Japānas čempionu "Formula 4" kategorijā, bet pērn jau piedalījās FIA "Formula 3" seriālā, kur uzvarēja vienās no sacīkstēm un kopvērtējumā guva devīto vietu. Šogad Cunoda aizvada debijas sezonu FIA "Formula 2" čempionātā, kur jau otrajā posmā vienā no sacīkstēm pirmo reizi iekļuva vadošajā trijniekā, bet piektajā posmā otrajā braucienā izcīnīja pirmo uzvaru.

20 gadus veco autosportistu atbalsta "Red Bull" un "Honda". Šobrīd viņš debijas sezonā atrodas sestajā pozīcijā F2 kopvērtējumā un cer, ka straujais progress palīdzēs jau 2021. gada sezonā kļūt par "AlphaTauri" komandas pamatsastāva pilotu "Formulā 1".

"Protams, man ir nepieciešamas uzvaras," intervijā "Motorsport Week" sacīja Cunoda. "Sezonas sākumā esmu zaudējis daudz punktus. Visvairāk šobrīd vajadzīga stabilitāte, jo ar maniem līdzšinējiem rezultātiem tā nav pietiekama. Pēdējās sacīkstēs parādītais sniegums ļoti, ļoti nāks par labu manai nākotnei, kas ļāvis arī iemācīties ko jaunu. Sagaidu, ka turpmāk izcīnīšu daudzas uzvaras un iegūšu punktus, kas ļaus ieņemt labu pozīciju kopvērtējumā. Ceru, ka nākamgad dabūšu vietu "AlphaTauri" komandā."

Pasaules čempionāta posmos visā vēsturē startējis 21 sportists no Japānas. Pēdējais no viņiem bija Kamui Kobajaši, kurš F1 karjeru noslēdza 2014. gadā.

"Formula 2" sezona startēja jūlija sākumā. Šobrīd līderis čempionātā ar divām uzvarām ir brits Kelams Iljots, bet viņam seko dānis Kristians Lundgārds, kamēr nākamās divas pozīcijas ieņem krievu braucēji - Roberts Švarcmans un Ņikita Mazepins. Tikmēr septiņkārtējā F1 pasaules čempiona Mihaela Šūmahera dēls Miks savā otrajā sezonā pirmo desmit sacīkšu laikā guvis trīs pjedestālus un pašlaik ir septītais.

F2 kopvērtējuma "Top 10" pēc 5. posma

VietaSportistsValstsKomandaPunkti
1.Kelams IljotsApvienotā KaralisteVirtuosi106
2.Kristians LundgārdsDānijaART87
3.Roberts ŠvarcmansKrievijaPrema85
4.Ņikita MazepinsKrievijaHitech71
5.Luī DeletrazsŠveiceCharouz64
6.Juki CunodaJapānaCarlin62
7.Miks ŠūmahersVācijaPrema61
8.Gvanju ŽouĶīnaVirtuosi61
9.Dens TiktamsApvienotā KaralisteDAMS59
10.Felipe DrugovičsBrazīlijaMP46

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...

     [+] [-]

, 2020-08-12 16:05, pirms 4 gadiem
Lai kļūtu par stabilu F1 vērtību, ir jāparāda patiešām ļoti pārliecinošs sniegums F2. Cunoda patreiz neko ievērības cienīgu nav pārādījis.