Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Jūs neapzināties, kam F1 piloti šādos apstākļos iet cauri"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "Jūs neapzināties, kam F1 piloti šādos apstākļos iet cauri"
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Izcīnot trešo pozīciju sestdien notikušajā Štīrijas "Grand Prix" kvalifikācijā, Karloss Sainss ir nodrošinājis līdz šim savā karjerā augstāko starta vietu. Spānis gan atzīst, ka braukšana spēcīga lietus apstākļos bijusi ārkārtīgi stresaina un cilvēki no malas nespēj pat iztēloties, kā, braucot ar F1 formulu, tādos brīžos jūtas pilots.

"Šī bija stresa pilna kvalifikācija," sacīja Sainss. "Būtu labi, ja jūs visi redzētu, kam mēs izejam cauri, kad braucam ar "Formula 1" mašīnu tādos apstākļos, kādi bija trešās kvalifikācijas kārtas beigās, kad trasē bija daudz stāvoša ūdens, kas radīja akvaplanēšanu un neko nebija iespējams redzēt. Savās mašīnās mēs esam pilnīgi akli, jo neredzam neko, kas notiek priekšā vai aizmugurē. Mēs pat nespējam saprast, kurš veic lidojošo, kurš - iesildīšanās vai bremzēšanas apli. Mēs negribam viņiem patraucēt, bet ir jāsaglabā trajektorija un šādos brīžos priekšā braucošie ir mūsu acis. Bija vienkārši jāspiež gāze grīdā un jācer, ka saķere nepazudīs un izdosies savākt kopā labu apli, tobrīd riskējot ar visu. Esmu ļoti laimīgs, bet reizē tas bija ļoti stresaini."

"McLaren" komanda šo sezonu uzsākusi necerēti labi. Pirmajā posmā, kas notika turpat "Red Bull Ring" trasē, Lendo Noriss, pēc ceturtā rezultāta sasniegšanas kvalifikācijā, sacensībās izcīnīja trešo vietu, turklāt arī uzrādot ātrāko apļa laiku. Sainss tikmēr startēja astotais, bet finišā spēja pakāpties līdz piektajai vietai, kas komandu ieskaitē "McLaren" pašlaik ļauj ierindoties otrajā pozīcijā.

Uz šodien gaidāmajām sacīkstēm Austrijā sinoptiķi sola sausu laiku, kā tas bija arī pirmajā posmā. Arī Norisam atkal ļoti laba kvalifikācija - sestā vieta, lai gan jārēķinās ar piešķirto trīs pozīciju sodu startā, kā arī sportists šonedēļ cīnās ar muguras sāpēm, kas šodien varētu ietekmēt viņa sniegumu.

"Es nezinu, kā mums ies sacensībās, zinu tikai to, ka otrajos treniņbraucienos daudz koncentrējāmies uz garo distanču veikšanu, lai saprastu, cik ilgi spējīgas izturēt riepas un vajadzīgajās situācijās varētu pieņemt pareizus lēmumus," piebilst Sainss.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-12 10:45, pirms 4 gadiem
Rasselam pēc kvalifikācijas Sky studijā tika jautāts, kā viņš skatītājiem varētu noraksturot sajūtas braucot tādos lietus apstākļos. Rassels skaidroja apmēram šādi "Tas ir kā stipra lietus apstākļos braukt pa šoseju ar 200 mph un saplīsušiem vēstikla tīrītājiem. Redzēt nav iespējams absolūti neko"

     [+] [-]

, 2020-07-12 18:42, pirms 4 gadiem
Tieši tāpēc kvalifikācija tādos apstākļos nebija jābrauc, bet starta vietas jāsadala pēc otro treniņbraucienu rezultātiem, kad visi jau simulēja kvalifikāciju. Jo cīnīties par simtdaļām tādos apstākļos, kādi valdīja sestdien, ir pārāk bīstami.