Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso tuvākajā laikā izlems, vai turpināt F1 pilota karjeru

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso tuvākajā laikā izlems, vai turpināt F1 pilota karjeru
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Fernando Alonso paziņojis, ka tuvāko nedēļu laikā pieņems lēmumu, vai turpinās karjeru "Formulā 1". Tikai pēc tam divkārtējais pasaules čempions domās, kuras komandas sastāvā startēt nākamgad.

Alonso jau šī gada "Aston Martin" modeļa AMR24 prezentācijā neslēpa, ka pirmais solis būs izlemt, vai viņš vispār vēlas turpināt karjeru pēc šīs sezonas, bet pēc tam nolems, kurā komandā to darīt 2025. gadā. Luisa Hamiltona pāriešana uz "Ferrari" pavērusi brīvu vietu spēcīgajā "Mercedes" komandā, un Alonso ir viens no galvenajiem pretendentiem uz to.

Tiek ziņots, ka "Mercedes" nopietni apsver iespēju uz drosmīgu soli un Hamiltona vietu varētu atvēlēt savam protežē Kimi Antonelli, kurš šosezon debitējis "Formulā 2". Kad augustā itālim apritēs 18 gadi, "Mercedes" plāno sportistam testu programmu ar 2021. un 2022. gada F1 mašīnām. Ja rādīsies, ka Antonelli vajag vairāk laika sagatavoties, viens no variantiem ir parakstīt ar Alonso līgumu uz vienu gadu. Arī Makss Verstapens tiek pieskaitīts kandidātiem, lai gan šajā sakarā īstas skaidrības nav.

Alonso neslēpj, ka pretendē uz šo vietu: "Jā, sevišķi tādēļ, ka man šobrīd nav līgumsaistību uz nākamo gadu. Labāk ir būt šajā sarakstā, nevis sarakstā uz citiem čempionātiem vai sarakstā uz karjeras beigšanu. Bet nākamo dažu nedēļu laikā es pieņemšu lēmumu par karjeras turpināšanu. Varbūt tas notiks jau pēc dažām sacīkstēm. Vispirms man jāparunā pašam ar sevi, jāpieņem šis lēmums. Vai es pats gribu turpināt karjeru. Lai būtu gatavs startēt F1, viss pārējais savā dzīvē jāziedo par 100%."

Jautāts, vai pieņemtu līgumu ar "Mercedes" uz vienu sezonu, spāņu pilots sacīja: "Es nezinu. Vispirms jāskatās, vai gribu turpināt startēt. Būšu egoists, ja tikai domāšu par kontraktu un būšanu F1 pilota statusā, ceļošu apkārt un jutīšos forši. Neesmu tāda tipa cilvēks. Es piekritīšu, ja tiešām uzskatīšu, ka ir iespēja izcīnīt uzvaras. Gribu būt simulatorā, gribu būt ar inženieriem, gribu no komandas prasīt 100% un būt drošs, ka pats atdošu 100%. Ja nē, es to nedarīšu vispār. Vēl nezinu, cik ilgi turpināšu startēt un, ar ko. Ir daudz jautājumu. Bet tā jau ir otrā lieta. Pirmā ir pieņemt pašam personīgo lēmumu."