Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers atkal testē motociklu, par spīti bēdīgajai pieredzei

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers atkal testē motociklu, par spīti bēdīgajai pieredzei
Šūmahera avārija ar motociklu 2008. gadā
Foto: SCANPIX SEDEN

Septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers atkal aizvadījis testus ar sacīkšu motociklu, lai gan pirms vairākiem gadiem šāds solis lika viņam iedzīvoties savainojumos un izjauca tobrīd plānoto atgriešanos Formulā 1.

Testi notika Valensijas trasē Spānijā, turklāt pilnīgā slepenībā. Presei gan ir izdevies uzzināt detaļas un ziņu aģentūra DPA vēsta, ka Šūmahers pilnvērtīgā testu režīmā izmēģinājis 220 zirgspēkus jaudīgu "Honda" motociklu kopā ar "Holzhauer" komandu, kuras sastāvā sportists pirms vairākiem gadiem piedalījās dažās sacīkstēs.

2009. gadā, kad Šūmahers pirmo reizi jau bija pārtraucis karjeru F1 čempionātā, ar līdzīgu motociklu tika piedzīvota smaga avārija un izgāzās mazliet vēlāk plānotā atgriešanās "Ferrari" komandā, lai aizstātu savainoto Felipi Masu. Tikai 2010. gadā Šūmahers varēja piepildīt mērķi par atgriešanos F1, taču nu jau "Mercedes" vienības rindās.

Lai gan Šūmahers iepriekš izteicās, ka nekad vairs neatgriezīsies motošosejā, tagad informāciju nenoliedz arī sportista menedžere Sabīne Kēma: "Jā, viņš atkal brauc ar motocikliem, tomēr neplāno piedalīties sacīkstēs".

Šveices "speedweek.ch" rīcībā esošā informācija liecina, ka Šūmahera labākie apļa laiki Valensijā bijuši tikai 4 sekundes aplī lēnāki nekā profesionālajiem motobraucējiem, kas todien arī aizvadījuši testus.

Šūmahers savā interneta mājaslapā šonedēļ atzina, ka turpinās sekot līdzi notikumiem F1 čempionātā, taču nevis no trases malas, bet gan savām mājām: "Joprojām esmu cieši saistīts ar "Mercedes" komandu, taču neieņemu tajā nekādu amatu un trasē nebūšu redzams."

44 gadus vecais Šūmahers arī plānojis piedalīties kartingu sacensībās.

Izmantotie resursi:
Michael Schumacher - Official Website -...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
Speedweek Formel 1, DTM, Rallye, MotoGP,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja