Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Lotus" boss: "Formulā 1 sāksies nežēlīgs naudas karš"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Lotus" boss: "Formulā 1 sāksies nežēlīgs naudas karš"
"Lotus" komandas vadītājs Eriks Buljē
Foto: SIPA/Scanpix

"Lotus" vienības vadītāju Eriku Buljē uztrauc, ka tuvākajā laikā Formulā 1 varētu izvērsties nežēlīgs naudas karš starp komandām par labākajiem tehniskās jomas darbiniekiem.

Lielākais notikums šajā sakarā aizvadīto ziemas mēnešu laikā bija "McLaren" tehniskā direktora Padija Lova pāriešana uz "Mercedes", kas viņam neapšaubāmi piedāvājuši lielāku algu. Līdzīgā veidā "McLaren" pazaudēja Luisu Hamiltonu, taču pilotu frontē šādi notikumi nevienu nepārsteidz. Tikmēr "McLaren" centās pie sevis pievilināt "Lotus" galveno dizaineri Džeimsu Elisonu, tomēr tas nav izdevies.

"Manuprāt, tas ir neprāts, iesākt šos naudas karus, kad komanda sāk maksāt saviem darbiniekiem ārpātīgi lielas algas," britu žurnālam "Autosport" atzīst Buljē, kura komana pērn pārsteidzošā kārtā spēja iesaistīties cīņā par uzvarām, par ko lielā mērā var pateikties tieši lieliskajai mašīnai jeb tās dizaina autoram.

Viņš turpina: "Formulā 1 pastāv liels risks un augstas prasības. Šeit ir lielas algas un gandrīz vienmēr tās ir lielākas nekā jebkurā citā sfērā. Bet kādēļ? Manā izpratnē primārā ir komanda, nevis cīņa ar simtiem tūkstošu mārciņu, lai paturētu pie sevis kādu darbinieku."

Elisons gan ir apsolījies palikt "Lotus" komandā, tomēr Buljē spiests atzīt, ka ne jau viņš viens ir visu labo ideju autors.

"Formulā 1, pateicoties presei, daži darbinieki mēdz nonākt citu komandu redzeslokā," viņš saka. "Tomēr Džeimss nav mūsu vienīgais speciālists. Mums ir 150 cilvēki un vairums ideju nemaz nenāk no viņa. Nav šaubu, ka viņš ir vērtīgs darbinieks, taču, ja rīt viņš nolemtu mainīt komandu, mūsējā spētu izdzīvot. Tā nebūtu nekāda drāma."

F1 komandu vadošie dizaineri

KomandaVadošais dizaineris
Red BullAdrians Ņūvijs (Adrian Newey)
FerrariPets Frajs (Pat Fry)
McLarenTims Goss (Tim Goss) un Nīls Otlijs (Neil Oatley)
LotusDžeimss Elisons (James Allison)
MercedesBobs Bels (Bob Bell) un Padijs Lavs (Paddy Lowe)
SauberMets Moriss (Matt Morris)
Force IndiaEndrjū Grīns (Andrew Green)
WilliamsMaiks Kuglans (Mike Coughlan)
Toro RossoDžeimss Kejs (James Key)
CaterhamMarks Smits (Mark Smith)
MarussiaPets Saimondss (Pat Symonds)

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Formula 1® - The Official F1® Website

  +1 [+] [-]

, 2013-03-12 19:11, pirms 11 gadiem
Paddy netulko ka Pedijs

     [+] [-]

, 2013-03-12 19:13, pirms 11 gadiem
Nemaz nezināju ka vecais Vibratores palīgs Saimondss ir atpakaļ

     [+] [-]

, 2013-03-12 19:15, pirms 11 gadiem
Tas saucas "head hunting", nesaprotu, kas šim nepatīk. Kāda komanda? Tā, kas brauc pa pēdējo vietu? Visi grib uzvarēt un darīs visu, lai to izdarītu.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-12 19:45, pirms 11 gadiem
Bet tas tacu vienmer ir bijis, kam ir nauda tas nolasa labakos un ta saucas komandas izveide. Nesaprotu par ko sis cilveks var naudet, saprastu vel vecukus kas piedalijas F-1 60. gados kad komandas ipasnieki pasi ari veidoja savas masinas un nemaz nedomaja pienemt konkurentu piedavajumus, tacu tapat spiegoja un kopeja.