Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" vadītājs: "Kāpēc, lai mēs izvēlētos pilotu, kuram nav naudas?"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" vadītājs: "Kāpēc, lai mēs izvēlētos pilotu, kuram nav naudas?"
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Amerikāņu F1 komandas "Haas" vadītājs Ginters Steiners neslēpj, ka Mazepinu ģimenes investīcijas garantējušas vienības stabilitāti. Kā zināms, šogad pasaules čempionātā debitēs krievu pilots Ņikita Mazepins, kura tēvs ir Krievijā labi zināms uzņēmējs un miljardieris.

Pērnās sezonas "Formula 2" piektās vietas ieguvējs Mazepins startēs vienā komandā ar Miku Šūmaheru, kurš šajā pašā čempionātā izcīnīja uzvaru. Tas, ka Mazepins savu vietu izkarojis, daļēji pateicoties tēva Dmitrija naudai, nav nekāds noslēpums, un arī "Haas" vadība to neslēpj.

"Ja jums ir bizness, kādu laiku jūs tur ieguldāt savus līdzekļus, bet pēc tam nepieciešams šo biznesu padarīt ilgtspējīgu," runājot par "Haas" projektu, kas tika uzsākts pirms vairākiem gadiem, sacīja Steiners. "Tagad mūsu komanda ir labi pazīstama un esam atvērti komerciālajiem partneriem. Ja Dmitrijs Mazepins pie mums ierodas kā sponsors, kāpēc gan nesadarboties?"

Tāpat Steiners uzsver, ka labprātāk izvēlas pilotus ar finansiālu aizmuguri: "Ja kāds pilots ir labs un vēl ar finansiālu atbalstu, skaidrs, ka viņam būs labākas izredzes par to, kurš ir tikpat ātrs, bet bez naudas. Kāpēc lai mēs izvēli izdarītu par labu tam, kuram naudas nav?"

Nesen Mazepins jau pamanījās izraisīt skandālu, kad sociālajos tīklos publicēja video ar to, kā pieskaras kādas pazīstamas sievietes krūtīm. Lai gan nevienam no video redzamajiem cilvēkiem nekādu pretenziju nebija, šāda uzvedība F1 aizkulisēs tika pamatīgi kritizēta un pat baumoja par Mazepina kontrakta laušanu. "Haas" tomēr nolēma neiet tik drastisku ceļu, taču sola jauno sportistu vest uz pareizā ceļa.

"Viņš ir jauns puisis, kuram vēl jāizaug, un, protams, mēs to apzināmies," skaidro Steiners. "Mēs nesakām, ka viņa rīcība bija pieņemama un ļausim viņam tā vienkārši iet tālāk. Mēs viņu izglītojam un arī nākotnē turpināsim izglītot. Ja kaut kas tāds atkārtosies, tam būs sekas. Esam vienojušies, ka palīdzēsim viņam kļūt labākam un parūpēsimies, lai tas vēlreiz nenotiktu, jo tā bija visīstākā kļūda."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2021-01-12 19:11, pirms 3 gadiem
Kas tad tā par kļūdu, tantes pupus nevar aiztikt? Ko tad lai aiztiek?

     [+] [-]

, 2021-01-13 15:58, pirms 3 gadiem
Vispaar respekts par to, ka runaa tieshu valodu - kaapeec lai izveeleetos pilotus bez naudas, par to, ka tas incidents ar kruutiim bija visiistaakaa kljuuda.

Nevis - mees uz naudu neskataamies, vinji bija sarunaajushi, ka aiz kruutiim pakjers, tas jau tik taads joks un neskaitaas utt.