Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" komanda apsver iespēju startēt "Formulā E"

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" komanda apsver iespēju startēt "Formulā E"
Foto: fiaformulae.com

Sacīkšu komanda "McLaren Racing" ir parakstījusi līgumu ar "Formula E" čempionātu, un tas paredz iespēju jau 2022. gadā pievienoties šim elektrisko formulu sacīkšu seriālam.

Vienošanās nosaka, ka "McLaren" ir garantēta vieta starp "Formula E" komandām, kad 2022. gadā sāksies čempionāta devītā sezona un pirmo reizi tiks startēts ar jaunās paaudzes "Gen3" sacīkšu spēkratiem. Noteikumi paredz, ka čempionātā drīkst piedalīties 12 komandas, un, piemēram, uz nākamo sezonu visas pieejamās vietas jau ir aizpildītas.

Noslēgtais līgums gan nenozīmē, ka "McLaren" vienība jau pieņēmusi galīgo lēmumu par pievienošanos "Formula E" sacensībām, taču ir skaidrs, ka šāds plāns tiek kalts.

"Mēs cieši sekojas līdzi šim čempionātam jau kādu laiku, pētot tā progresu un nākotnes virzienu," stāsta "McLaren Racing" izpilddirektors Zaks Brauns. "Iespēja noslēgt šo līgumu un "McLaren Applied" kontrakta termiņa beigas pēc nākamās sezonas dod mums gana daudz laika, lai izlemtu, vai "Formula E" ir pareizais virziens, ko "McLaren" būtu jāiet savā sacīkšu programmā."

Kompānija "McLaren Applied Technologies" jau šobrīd darbojas "Formulā E", jo apgādā komandas ar baterijām, kas paredzētas "Gen2" paaudzes mašīnām. Līgums par to piegādi beigsies astotās sezonas izskaņā.

"Formula E" astotās sezonas kalendārs vēl ir mazliet neskaidrs, sakarā ar situāciju pasaulē, bet pirmos divus posmus plānots aizvadīt 26. un 27. februārī Saūda Arābijas galvaspilsētas Rijādas ielu trasē.

Izmantotie resursi:
Formula One uncovered! - F1technical.net