Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Nav tik viegli tā vienkārši nokopēt "Red Bull" mašīnu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Nav tik viegli tā vienkārši nokopēt "Red Bull" mašīnu"
Makss Verstapens un Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons uzskata, ka nebūtu iespējams tā vienkārši ņemt un nokopēt "Red Bull" mašīnas risinājumus, jo "Aston Martin" komanda aizvadītajā F1 sezonā parādīja, pie kāda regresa tas var novest.

"Aston Martin" uz sezonas sākumu bija uzbūvējusi ļoti konkurētspējīgu mašīnu, kas Fernando Alonso ļāva regulāri cīnīties par pjedestāliem. Tomēr uz sacensībām Silverstonā komanda ieviesa uzlabojumus, idejas aizgūstot no "Red Bull" formulas. Tas neatmaksājās, notika centieni situāciju labot, kā rezultātā atlikušajā sezonas daļā tika piedzīvots pamatīgs kritums rezultātos.

Jautāts, vai "Mercedes" nevarētu uz nākamo sezonu savu mašīnu būvēt, balstoties uz "Red Bull" veiksmīgajiem risinājumiem, Hamiltons sacīja: "Ņemot vērā, ka mums ir ierobežoti finansiālie resursi un laiks, nevar vienkārši visu aizmest prom un sākt no nulles. Nevar vienkārši nokopēt citu mašīnu un sākt ar to. Paskatieties uz "Aston Martin". Viņi mēģināja nokopēt mašīnu, bet izrādījās, ka tā nav tāda pati. Tas nav tik viegli. Ir jāmēģina atrast labus risinājumus, bet tie ir jāizmēģina un procesā jākonstatē pieļautās kļūdas. Bet jūs labi varat iztēloties, ka arī "Red Bull" noteikti nervozē, domājot par lielu izmaiņu veikšanu, jo tās var izrādīties nepareizas izmaiņas. Ar katru nākamo sacīksti mums jāaudzē savs ātrums. Šobrīd mērķi ir augstāki nekā jebkad, jo mums ir daudz jāatgūst."

Sezonas otrajā pusē Hamiltons bija ļoti ātrs Ostinas un Mehiko posmos. Sprinta sacīkstē ASV britu pilotam bija iespēja kādu laiku cieši sekot Maksam Verstapenam, un viņš varēja šo to izsecināt par konkurenta auto.

"Viņu mašīna visās jomās uzvedas labi," secina septiņkārtējais F1 čempions. "No uzvedības viedokļa tā atgādina manu 2020. gada mašīnu. Tā ir superstabila. Tāda, kā mums bija agrāk, kas ir katra pilota sapnis, jo tādā gadījumā iespējams patiesi parādīt savas personiskās spējas. Ostinā bijām vistuvāk, bet es domāju, ka viņiem tik un tā bija kā minimums 0.1 vai 0.2 sekunžu pārspēks pār mums. Ja izejam cauri Maksa apļu laikiem un citiem datiem, var redzēt, ka viņš, braucot pa priekšu, daudz biežāk atslābinās, nekā to nedara. Nedomāju, ka viņš šogad dabūja pasvīst. Pat toreiz, kad Ostinā dzināmies viņam pakaļ. Man šķiet, arī tad viņš visu bija spējīgs kontrolēt. Kad mašīnai ir veiktspēja un vari atlaist gāzi, mašīna iet, bet riepas kalpo ilgāk. Tas ir apbrīnojami, ja vari atrasties šādā situācijā. Savu darbu viņi ir izdarījuši apbrīnojami un to visu ir pelnījuši. Bet mēs dzenamies un dzenamies viņiem pakaļ."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv