Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Šī gada F1 kalendāru papildina divi jauni posmi

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: Šī gada F1 kalendāru papildina divi jauni posmi
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

"Formula 1" vadība oficiāli apstiprinājusi, ka šī gada kalendārs papildināts ar diviem jauniem posmiem. Viens no tiem notiks Krievijā, jau zināmajā Soču trasē, bet otrs - Itālijā, Mudžello, kur pasaules čempionāts nekad nav viesojies.

"Ferrari" rūpnīcai piederošajā Mudžello trasē tiks aizvadīta Toskānas "Grand Prix" izcīņa, un tās norise gaidāma 13. septembrī, pēc posmiem Spā un Moncā. Savukārt Krievijas "Grand Prix" Soču trasē notiks 27. septembrī, kā tas arī bija plānots pirms koronavīrusa pandēmijas sākšanās, turklāt šis būs pirmais posms 2020. gada sezonā, uz kuru komandām būs jādodas ar gaisa transportu.

Zīmīgi, ka Mudžello trasē "Ferrari" atzīmēs komandas 1000. sacīkstes F1 pasaules čempionātā, tāpat tur notiks atbalsta kategoriju F2 un F3 cīņas. Nekad iepriekš šeit "Formula 1" posmi nav norisinājušies.

Tagad F1 kalendārā ir jau desmit posmi, bet turpinājumā plānots apstiprināt sacensības Algarves trasē, kur arī pasaules čempionāta sacensības nekad nav risinājušās, bet, tāpat kā Mudžello, ir aizvadīti testi. Algarves aplis, kas tika atklāts vien 2008. gadā, atrodas Portugālē, netālu no kūrortpilsētas Portimaunas.

Ja viss ritēs pēc plāna, pēc tam tiks apstiprināti posmi arī Šanhajā un Hanojā, kuriem, tāpat kā Algarves sacīkstēm, jānotiek oktobrī. Novembrī iecerētas sacensības Ostinā, Sanpaulu un Mehiko, taču ir liela varbūtība, ka šīs vietas F1 komandas un pilotus tomēr nevarēs uzņemt. Tādā gadījumā ASV, Brazīlijas un Meksikas posmi tiks aizstāti ar sacīkstēm Eiropā.

Sezonu plānots pabeigt ar diviem posmiem Bahreinā 29. novembrī un 6. decembrī, kā arī finālu Abū Dabī, kam būtu jānotiek 13. decembrī. Līdz oficiālam apstiprinājumam gan vēl jāgaida. Imolas un Hokenheimas trases tikmēr pagaidām ir "uz pauzes", gatavojoties aizstāt tos posmus, kuri nevarēs notikt.

Šī brīža oficiālais F1 kalendārs 2020. gadam:

PosmsGPTraseNorises datums
1.Austrijas "Grand Prix""Red Bull Ring"5. jūlijs
2.Štīrijas "Grand Prix""Red Bull Ring"12. jūlijs
3.Ungārijas "Grand Prix"Hungarorings19. jūlijs
4.Lielbritānijas "Grand Prix"Silverstouna2. augusts
5.70. jubilejas "Grand Prix"Silverstouna9. augusts
6.Spānijas "Grand Prix"Barselona16. augusts
7.Beļģijas "Grand Prix"Spā-Frankošamps30. augusts
8.Itālijas "Grand Prix"Monca6. septembris
9.Toskānas "Grand Prix"Mudžello13. septembris
10.Krievijas "Grand Prix"Soči27. septembris

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...