Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

42 gadus vecais Alonso pagarina līgumu ar "Aston Martin" līdz 2026.gada beigām

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

42 gadus vecais Alonso pagarina līgumu ar "Aston Martin" līdz 2026.gada beigām
Fernando Alonso. Foto: Philip FONG / AFP

Divkārtējais F1 pasaules čempions, 42 gadus vecais Fernando Alonso noslēdzis jaunu divu gadu līgumu ar "Aston Martin" komandu.

Pirms mēneša spāņu braucējs izteicās, ka tuvāko nedēļu laikā pieņems lēmumu, vai turpinās karjeru "Formulā 1". Alonso vārds izskanēja gan "Mercedes", gan "Red Bull" komandu sakarā, taču ceturtdienas pēcpusdienā ''Aston Martin'' izbeidza spekulācijas par divkārtējā pasaules čempiona nākotni, paziņojot par spāņu sportista līguma pagarināšanu līdz 2026. gada beigām.

"Fernando ilgtermiņa nākotnes nodrošināšana ar "Aston Martin Aramco" komandu ir fantastiskas ziņas," saka "Aston Martin" vienības vadītājs Maiks Kraks. "Pēdējo 18 mēnešu laikā esam izveidojuši ciešas darba attiecības, un mums ir kopīga apņēmība panākt, lai šis projekts izdotos. Pēdējo mēnešu laikā esam uzturējuši pastāvīgu dialogu, un Fernando ir turējis savu vārdu: kad viņš nolēma, ka vēlas turpināt sacīkstes, viņš vispirms runāja ar mums. Fernando ir parādījis, ka tic mums, un mēs ticam viņam.”

"Fernando ir izsalcis pēc panākumiem, braucot labāk nekā jebkad agrāk. Viņš ir labākā formā nekā jebkad agrāk, un viņš ir apņēmības pilns, lai ''Aston Martin Aramco'' padarītu par konkurētspējīgu spēku. Šis daudzgadu līgums ar Fernando mūs aizvedīs līdz 2026.gadam, kad mēs sāksim sadarbību ar "Honda". Mēs ar nepacietību gaidām vēl vairāk neticamu atmiņu un turpmākus panākumus kopā."

Būtiski, ka jaunais līgums nozīmē, ka Alonso paliks ''Aston Martin'' komandā arī 2026. gada pilnīgi jaunajos tehniskajos noteikumos, kad ''Aston Martin'' kļūs par ''Honda'' partneri.

Pēc aizvadītiem četriem posmiem Alonso kopvērtējumā ar 24 punktiem ieņem astoto vietu, kamēr komandas biedrs Lānss Strols ir desmitais. Pērn Alonso bija ceturtais.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...