Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko pieprasa ātru un izturīgu dzinēju, Rikjardo riskē ar sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

Daniels Rikjardo riskē ar starta vietu sodu saņemšanu, ja "Renault" neizdosies atjaunot enerģijas sistēmu, kas lika "Red Bull" pilotam izstāties Bahreinā notikušo sacensību pirmajos apļos.

Rikjardo Bahreinā izstājās jau otrajā aplī un vēlāk atklājās, ka problēma radusies enerģijas rezervuāram. Tādus sezonas laikā drīkst izmantot tikai divus, līdz ar to, ja "Renault" neizdosies atjaunot bojāto rezervuāru, nāksies formulā iemontēt jaunu, kas nozīmēs riskēšanu ar starta vietu sodu sezonas turpinājumā.

"Red Bull" komandas konsultants Helmuts Marko paudis, ka šāda problēma atgadījās arī testu laikā.

"Problēma, kas notika ar Rikjardo, nenotika pirmo reizi," atklāj Marko. "Ko gan tu vari darīt, ja tehniska problēma liek pilnībā apstāties?"

Sacīkšu sākumā izstājās arī otrs "Red Bull" pilots Makss Verstapens, kurš gan cieta nevis no tehniskas problēmas, bet gan sadursmes ar Lūisa Hamiltona "Mercedes" formulu.

"Nepaveicās arī ar Maksu, jo viņš dabūja lielu triecienu," skaidro Marko. "Tā rezultātā tika salauzts riteņa disks, kā arī trieciena rezultātā bojāts diferenciālis. Mums jātiek galā ar savām kvalifikācijas problēmām, tomēr mums ir arī vajadzīgs ātrs un izturīgs dzinējs."

Tikmēr komandas boss Kristians Horners norāda, ka, par spīti nepietiekošajam ātrumam kvalifikācijā, sacīkšu režīmā "Red Bull" formulām ir potenciāls uzvarēt.

"Daniels sacīja, ka pat divu apļu laikā varēja daudz ko saprast, un viņš bez problēmām pietuvojās Raikonenam," saka Horners. "Makss tikmēr spēja stāties pretī un gandrīz apdzina Hamiltonu. Tas parāda, kāds mūsu mašīnām ir patiesais potenciāls. Neviens no pilotiem gan nespēja tikt līdz finišam, bet ātrums parāda, cik konkurētspējīgi patiesībā esam."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-04-11 11:49, pirms 6 gadiem
Amizanti - vienu apli nolidot nevar kvalifikācijā, bet divu apļu temps "parāda, kāds (RedBull) mašīnām ir patiesais potenciāls".
Ceru, ka viss saliksies pa plauktiņiem un sezonas turpinājumā redzēsim vēl dažādākas komandas uz podiuma.