Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pēc sarunas ar "Red Bull" vadību Marko saglabā savu amatu

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc sarunas ar "Red Bull" vadību Marko saglabā savu amatu
Helmuts Marko. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" komandas konsultants Helmuts Marko, pēc pārrunām ar augstāko vadību, ir saglabājis savu amatu.

Komanda šonedēļ izmeklēja Marko saistību ar iespējamu neatļautas informācijas nodošanu medijiem saistībā ar Kristiana Hornera skandālu. Tika ziņots, ka gadījumā, ja viņš tiks atzīst par vainīgu iekšējā protokola pārkāpšanā, jau pirmdien amatu varētu zaudēt.

Sestdien viesnīcā Džidā viņš tikās ar "Red Bull" izpilddirektoru Oliveru Minclafu, un abi vienojušies par sadarbības turpināšanu.

"Tā bija ļoti laba saruna," intervijā "Sky Deutschland" atklāj 80 gadus vecais Marko. "Saprotams, ka komandā jāatgriežas nosvērtībai. Tā ir prioritāte. Mēs atradām kopīgu valodu visos punktos. Es turpināšu šeit strādāt. Man vēl ir līgums uz trim gadiem. Bet tagad jāatgriežas mieram."

Verstapens īsi pirms tam publiski sacīja, ka Marko nepieciešams cienīt par to, ko viņš komandas labā izdarījis, piedraudot, ka pie pretēja scenārija ir gatavs aiziet no komandas. Vaicāts par sava pilota aizstāvības runu, Marko atzina: "Tas bija ļoti iespaidīgi. Esmu viņam par to ļoti pateicīgs. Viņš ir viens no nedaudzajiem, kuram ir stingrs raksturs un, kurš parāda lojalitāti."

Austrietis paskaidro, ka runa bijusi par anonīmiem e-pastiem, kas Bahreinas GP laikā izsūtīti medijiem, un noliedz, ka viņam ar to bijusi jebkāda saistība.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv