Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" gribētu nolīgt Marko, lai aizpildītu Laudas vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" gribētu nolīgt Marko, lai aizpildītu Laudas vietu
Helmuts Marko un Toto Volfs. Foto: Motorsport.com

Lai gan Helmuts Marko ir saglabājis darbu "Red Bull" komandā, piedāvājumu viņam nedēļas nogalē jau izteicis "Mercedes" vadītājs Toto Volfs. Viņš labprāt redzētu Marko līdzīgā postenī, kā savulaik darbojās Nikijs Lauda.

"Mums jebkurā gadījumā pietrūkst mūsu vecā talismana," austriešu televīzijai ORF sacīja Volfs. "Mēs vienkārši varam pieņemt Helmutu. Viņš ir pareizajā vecumā. Viņam gan nav sarkanas cepures, bet viņš varētu nākt pie mums. Helmuts nav skumju bērns un viņš bija un ir mūsu mīļākais ienaidnieks. Viņš ir īsts cīnītājs. Ja viņi pazaudēs Helmutu, tas noteikti būs zaudējums "Red Bull" un komandai."

Pēc Luisa Hamiltona zaudēšanas Volfs ir atvērts idejai par Verstapena nolīgšanu, taču atzīst, ka "Mercedes" nepieciešams radīt ātrāku mašīnu, lai pārliecinātu holandieti parakstīt līgumu: "Mums ir pieejama vieta uz 2025. un 2026. gadu. Bet Makss brauks tur, kur ir ātrākā mašīna. Un šodien tā ir "Red Bull"."

Jautāts, vai ir notikušas sarunas ar pilota tēvu Josu Verstapenu par šo tēmu, Volfs sacīja: "Mēs viens ar otru runājam jau desmit gadus, kopš Makss ir "Formulā 1". Man ir labas attiecības gan ar Josu, gan Maksu. Bet tas nenozīmē, ka no profesionālā viedokļa kāds redz tuvākajā laikā iespējamas izmaiņas."

Tikmēr Makss Verstapens nedēļas nogalē pauda atbalstu Marko, sakot, ka pretējā gadījumā arī pats var aiziet no komandas: "Es ļoti cienu Marko un to, ka kopā esam daudz sasnieguši. Mana lojalitāte viņam ir ļoti liela. Jau iepriekš esmu visiem komandā teicis, arī tiem, kas atrodas augstākajā vadībā, ka viņam ir svarīga loma attiecībā uz maniem lēmumiem saistībā ar komandu. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai viņš paliktu, protams, ieskaitot visus pārējos, jo šis ir visas komandas darbs. Svarīgi, lai galvenie cilvēki paliktu kopā. Jūtu, ka tas ir svarīgs balsts. Ja tas krīt, esmu to jau teicis komandai, tas nenāks par labu arī manai situācijai. Helmutam pavisam noteikti ir jāpaliek. Viņš jau no pirmās dienas ir veidojis šo komandu kopā ar Dītrihu Matešicu. Vienmēr bijis lojāls, rūpējies, lai visi saglabātu savas pozīcijas. Ir jāciena šis cilvēks par to, ko viņš ir paveicis."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2024-03-11 21:39, pirms 2 mēnešiem
Ta labi, simt gadi viņiem to Marko nevajag, vnk Toto ir gatavs laizīt dup*i tagad Marko, vecajam Verstapenam, utt. kam vien vajag, lai tikai kaut nedaudz pievērstu Makša uzmanību. Es, protams, noņemšu cepuri savā ziņā, ja Maksis Marko dēļ aizies no Red Bull, bet praktiski tam neticu - nav tādas lojalitātes tajā vilku barā, lai tās dēļ atteiktos no uzvaroša autiņa...paskatas kaut vai "lojālo" Hamiltonu...likās abi ar Toto kā saauguši un nešķirami uzvaras laikos. Toto nekad neatļāvās pat nedaudz pakritizēt Hamiltonu utt. izpildīja teju visas iegribas, Hamiltonam merši bij ģimene utt. un še tev. Vajadzēja tikai divus par titulu konkurēt nespējīgus gadus ka šis mierīgi pacēla cepuri un viss.

     [+] [-]

, 2024-03-11 22:10, pirms 2 mēnešiem
killo2000 rakstīja: Ta labi, simt gadi viņiem to Marko nevajag, vnk Toto ir gatavs laizīt dup*i tagad Marko, vecajam Verstapenam, utt. kam vien vajag, lai tikai kaut nedaudz pievērstu Makša uzmanību. Es, protams, noņemšu cepuri savā ziņā, ja Maksis Marko dēļ aizies no Red Bull, bet praktiski tam neticu - nav tādas lojalitātes tajā vilku barā, lai tās dēļ atteiktos no uzvaroša autiņa...paskatas kaut vai "lojālo" Hamiltonu...likās abi ar Toto kā saauguši un nešķirami uzvaras laikos. Toto nekad neatļāvās pat nedaudz pakritizēt Hamiltonu utt. izpildīja teju visas iegribas, Hamiltonam merši bij ģimene utt. un še tev. Vajadzēja tikai divus par titulu konkurēt nespējīgus gadus ka šis mierīgi pacēla cepuri un viss.
Nu pag. Tu aizmirsti pieminēt faktus. Hamiltons prasīja Mercedes ilgtermiņa līgumu, līdz karjeras beigām, kā arī Mercedes vēstneša lomu pēc karjeras beigām. Mercedes viņam pērnajā vasarā piedāvāja tikai viena gada līgumu. Beigās puses novienojās par 1+1, ko abas puses varēja lauzt.
Tas jau ir pirmais mājiens Hamim, ka paši Mercedes nemaz tik ļoti nefano par to mūžīgo kopā būšanu.
Plus dažu mēnešu nesenie notikumi, kuros Toto centās noalgot gan Norisu, gan Leklēru. Abi gan palika ar ilgtermiņa līgumiem pie savām esošajām komandām. Toto nemaz nenoliedza, ka ir mēģinājis abus savaņģot 2025. gadam.
Un kā Tu domā, kura pilota vietā Toto gribēja paņemt Lando vai Šarlu?
Domāju, ka pats Luiss saprata, ka Mercedes no viņa mēģina atkratīties un gaida tam īsto brīdi, tādēļ aizgāja pie Elkana, kurš viņam piedāvā visu, ko vien viņš vēlas

     [+] [-]

, 2024-03-15 21:23, pirms mēneša
Luiss darīja pareizi. Vācu zīmolam vegāni ilgtermiņā nav vajadzīgi. Labi, joks. Bet kurš gan negrib pabraukāties ar "Ferrari", vai ne? Un gan vēl Luiss parādīs ko prot, kā šobrīd Alonso.