Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA pārtrauc iespējamā interešu konflikta izmeklēšanu, Hamiltons kritizē federāciju

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA pārtrauc iespējamā interešu konflikta izmeklēšanu, Hamiltons kritizē federāciju
Toto un Sūzija Volfi. Foto: Motorsport.com

Luiss Hamiltons veltījis kritiku Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA) par tās uzsākto izmeklēšanu saistībā ar iespējamo interešu konfliktu Toto Volfa un viņa sievas Sūzijas ieņemtajos amatos. Šobrīd gan izmeklēšana jau pārtraukta.

"Mercedes" komandas bosa sieva ir sieviešu formulu čempionāta "F1 Academy" izpilddirektore, līdz ar to formāli atrodas F1 menedžmenta (FOM) paspārnē. FIA uzsāka izmeklēšanu pēc tam, kad medijos izskanēja baumas par iespējamu slepenas informācijas apmaiņu starp Toto un Sūziju Volfiem. "Mercedes" vadītājs kādā komandas pārstāvju sanāksmē esot izpļāpājies informāciju, kas tobrīd bijusi pieejama tikai FOM cilvēkiem, lai gan sīkāk netiek atklāts, ko tieši viņš pateicis.

Pēc tam, kad FIA paziņoja par izmeklēšanas uzsākšanu, gan neminot, pret kurām personām tieši tā sākta, pārējās deviņas komandas turpmākās diennakts laikā izplatīja paziņojumus, noliedzot, ka būtu sniegušas sūdzību par Toto Volfu. Vēl pēc diennakts FIA izplatīja paziņojumu, ka izmeklēšanu pārtrauc un interešu konflikts šajā situācijā nav saskatīts.

Pēc FIA uzsāktās izmeklēšanas Sūzija Volfa atzina: "Jūtos dziļi aizvainota, bet diemžēl ne pārsteigta par šiem publiskajiem apvainojumiem. Bēdīgi, ka šādā veidā tiek apšaubīta mana integritāte. Sevišķi, ja tā sakņojas uz iebiedēšanu un naidīgumu vērstā uzvedībā, un ir vērsta uz manas ģimenes stāvokli, nevis manām darba spējām. Visas savas karjeras laikā motoru sportā esmu sakārusies ar daudziem šķēršļiem un tos pārvarējusi. Es neļaušu šiem nepamatotajiem apgalvojumiem aizēnot manu centību un aizraušanos ar "F1 Academy". Būdama sieviete, šajā sporta veidā esmu saskārusies ar dažādiem izaicinājumiem, taču mana apņemšanās nojaukt barjeras un bruģēt ceļu uz panākumiem nākamajām paaudzēm joprojām paliek nemainīga. Stingrākajā iespējamajā veidā es noraidu pret sevi vērstās apsūdzības."

"Šī bijusi ļoti sarūgtinoša nedēļa, redzot, ka mūsu čempionāta vadības institūcija ir mēģinājusi apšaubīt vienu no mūsu lieliskākajām sieviešu līderēm, kāda mūsu sportā jebkad bijusi - Sūziju Volfu," notikušo komentē "Mercedes" pilots Luiss Hamiltons. "Tas tika darīts bez jebkādiem pierādījumiem un beigās vienkārši pateikts, "atvainojiet". Tas ir vienkārši nepieņemami. Šajā sportā ir daudz lielisku cilvēku, kuri dara neticamu darbu. Notiek pastāvīga cīņa par daudzveidības un iekļaušanās veicināšanu šajā nozarē. Taču šķiet, ka FIA vadībā ir atsevišķas personas, kuras katru reizi, kad cenšamies spert soli uz priekšu, mēģina to nobremzēt. Tam ir jāmainās."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv