Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pēc pilsētas mēra aresta atceļ Vjetnamā plānoto F1 posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc pilsētas mēra aresta atceļ Vjetnamā plānoto F1 posmu
Foto: EPA/Scanpix

Pēc tam, kad ar apsūdzībām korupcijā arestēts Vjetnamas galvaspilsētas Hanojas mērs, ir atcelts šajā valstī nākamgad plānotais F1 pasaules čempionāta posms.

Pirmo reizi Vjetnamas "Grand Prix" izcīņai bija jānotiek jau šogad, taču "Covid-19" pandēmija kļuva par iemeslu tās pārcelšanai uz 2021. gada 25. aprīli. Šodien publiskots provizoriskais nākamās sezonas kalendārs, un Vjetnamas posma tajā nav.

Iemesls Vjetnamas posma atcelšanai ir politiska rakstura. Proti, pirms kāda laika tika arestēts Hanojas mērs Ngujens Duks Čungs, kurš bija galvenā atbildīgā amatpersona par sacensību norisi. Politiķis tiek apsūdzēts korupcijā, kas saistīta ar slepenu valstiskas nozīmes dokumentu piesavināšanos. Šim gadījumam gan neesot tieša sakara ar plānoto F1 posmu.

Vēl 2018. gadā Vjetnama noslēdza līgumu ar "Formula 1" vadību par posma rīkošanu desmit gadu garumā. Valsts mediji vēstīja, ka šīs sacensības ik gadu Vjetnamai izmaksātu aptuveni 50 miljonus eiro. Šo summu segt bija apņēmies valsts lielākais privātais konglomerāts "VinGroup". Jau bija izplānota un pat pabeigta trase Hanojas ielās, bet sacīkstēm būtu bijis jānotiek mākslīgajā apgaismojumā.

Izmantotie resursi:
South African News | Online News | The South...

     [+] [-]

, 2020-11-11 16:01, pirms 3 gadiem
Bet toties Saud Arābija kur pret cilvēkiem izturās kā pret vergiem F1 posms notiek pilnā sparā ?????