Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubicam piedāvā "Williams" sacīkšu pilota vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubicam piedāvā "Williams" sacīkšu pilota vietu
Roberts Kubica. Foto: Williams F1 Team

Kādreizējam F1 čempionāta dalībniekam Robertam Kubicam, kurš šogad darbojies testu braucēja amatā, tiek piedāvāts nākamgad kļūt par "Williams" komandas sacīkšu pilotu. Lēmumu sportists sola pieņemt dažu nākamo dienu laikā.

Kubica atgriezties pasaules čempionātā cenšas jau kādu laiku. Labas izredzes bija jau pirms šīs sezonas, taču "Williams" vadība priekšroku deva maksāt spējīgajam krievam Sergejam Sirotkinam.

Britu "Autosport" vēsta, ka Kubica uz nākamo gadu saņēmis divus piedāvājumus - kļūt par "Ferrari" attīstības programmas pilotu un "Williams" sacīkšu pilotu. "Ferrari" zaudēs abus savus testpilotus, Daņilu Kvjatu un Antonio Džovinaci, kuri nākamgad startēs F1 sacensībās "Toro Rosso" un "Sauber" komandu sastāvos, tāpēc ir vajadzīgs kāds, kurš pārzina pašreizējās mnašīnass un riepas. Tikmēr "Williams" bijusi spiesta atmest Estebana Okona kandidatūtu, jo pēc galvenā sponsora "Martini" aiziešanas tai nepieciešams pilots, kurš par savu vietu spētu labi samaksāt. Maksāt ir gatavs gan Sirotkings, gan Kubica, kurš ieguvis atbalstu no vairākiem sponsoriem, arī kāda Polijas naftas uzņēmuma.

"Domāju, ka esmu tuvu lēmuma pieņemšanai," stāsta Kubica, kurš 2011. gada pavasarī smagi cieta rallija negadījumā un gandrīz zaudēja roku. "Lēmuma pieņemšanas termiņu esmu noteicis, un tas būs drīz, dažu dienu laikā. Izvēlēšos to, kas, manuprāt, būs labākais virziens manai karjerai un tas, ko visvairāk gribēšu darīt."

Ja Kubica pieņems lēmumu atkal braukt sacīkstēs "Formulā 1", tā viņam būs atgriešanās pēc astoņu sezonu pārtraukuma.

Izmantptie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2018-11-10 16:18, pirms 5 gadiem
Cerams, ka viņš izvēlēsies Williams piedāvājumu un atkal varēs redzēt sacīkstēs, ir ļoti pietrūcis. Atceros, kad pirms 8 gadiem brauca Renault, cīnoties par 5 vietu kofērtējumā.

     [+] [-]

, 2018-11-10 16:56, pirms 5 gadiem
Redzēs vai pulveris vel sauss! Lai veicās ja pieņems williams piedāvājumu.

     [+] [-]

, 2018-11-10 17:05, pirms 5 gadiem
Pilnīgs sviests, Okons ir galvas tiesu labaks nekā Kubiks, žēl, ka nauda nopērk vietu ne talants.

     [+] [-]

, 2018-11-10 17:11, pirms 5 gadiem
Prāgas " Lev " rakstīja: Cerams, ka viņš izvēlēsies Williams piedāvājumu un atkal varēs redzēt sacīkstēs, ir ļoti pietrūcis. Atceros, kad pirms 8 gadiem brauca Renault, cīnoties par 5 vietu kofērtējumā.
Un kas tev liek domāt, ka viņš vēl var normāli pabraukt? Nav jau arī vairs nekāds jauniņais, lai rādītu kaut kādus pārsteigumus.

     [+] [-]

, 2018-11-10 17:40, pirms 5 gadiem
Prāgas " Lev " rakstīja: Cerams, ka viņš izvēlēsies Williams piedāvājumu un atkal varēs redzēt sacīkstēs, ir ļoti pietrūcis. Atceros, kad pirms 8 gadiem brauca Renault, cīnoties par 5 vietu kofērtējumā.
Tas bija kādreiz. Retas sacīkstes var nobraukt līdz galam bez avārijas.

     [+] [-]

, 2018-11-10 17:51, pirms 5 gadiem
Kubicas atgriešanās varētu kaut nelielu interesi izraisīt par F1, jo kopš Montojas un Kubicas pazušanas, man šī sacīkste ir mirusi.

     [+] [-]

, 2018-11-10 18:20, pirms 5 gadiem
fire rakstīja: Pilnīgs sviests, Okons ir galvas tiesu labaks nekā Kubiks, žēl, ka nauda nopērk vietu ne talants.
Nav gan sviests. Estebana situācija ir uz Mercedes sirdsapziņas. Viņi nav gatavi atbrīvot Okonu no esošajās saistībām, tāpēc arī McLaren, Torro Rosso un arī Williams negrib parakstīt visai terminētu līgumu.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-10 18:21, pirms 5 gadiem
biskaps rakstīja: Kubicas atgriešanās varētu kaut nelielu interesi izraisīt par F1, jo kopš Montojas un Kubicas pazušanas, man šī sacīkste ir mirusi.
Nedomāju, ka būs liela intriga, jo tagad, salīdzinot ar tiem laikiem, kad brauca Kubica, sniegums vēl vairāk atkarīgs no tehnikas, nevis braucēja.